Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?
Leer hoe u succesvol verandertrajecten begeleidt

Cursus Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?

Samenvatting

Type
Cursus
Datum(s)

Start 30 mei 2018.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats bij de ProcesCentrale Rotterdam.

Kosten

Alumni Erasmus Academie, EUR of RSM € 2.475,-
Reguliere deelnemers € 2.750,-

BTW
Niet van toepassing

Inhoud 'Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?' 

Succesvol veranderingen doorvoeren valt of staat bij het meekrijgen van uw medewerkers. Onze driedaagse praktijkleergang geeft u de juiste inzichten en instrumenten om uw medewerkers mee te krijgen in veranderingen. U ontdekt het proces dat medewerkers tijdens een verandertraject doorlopen en leert aan de hand van uw eigen case hoe u hierop kunt anticiperen. Van het bewust worden van de noodzaak tot veranderen tot en met de (nieuwe) benodigde vaardigheden, competenties en het borgen van de verandering.

Als uitgangspunt wordt de internationaal erkende Prosci methodologie gebruikt. Dit is in de Verenigde Staten en Canada dé standaard als het gaat om de menskant van veranderen. 

De masterclass biedt:

 • Een combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische instrumenten om uw veranderproces effectief te structureren mét ruimte voor uw medewerkers
 • Een heldere aanpak om weerstand te herkennen en weg te nemen;
 • Toepassing van de internationaal erkende PROSCI methodologie die wereldwijd door ruim 3400 organisaties wordt gebruikt

De resultaten

 • U bent in staat om een veranderproces effectief te structureren met ruimte voor mensen;
 • U bent in staat om een veranderproces te (bege)leiden qua aanpak, rollen, vaardigheden en competenties;
 • U ontwikkelt een proactieve benadering om sneller veranderingen door te voeren en weerstand te onderkennen en aan te pakken;
 • U heeft checklists en werkdocumenten waarmee u uw organisatie en uw medewerkers helpt om samen met u veranderingen te organiseren;
 • U heeft een (gedeelte van) een veranderplan opgesteld.
 • U bent gecertificeerd Prosci Change Management Practitioner

Deelnemer aan het woord

"Een absolute aanrader voor iedereen die met management of change te maken heeft. Zeer leerrijk omdat het je de kans geeft om je eigen ervaringen en aanpak tegen het licht te houden. Prosci heeft me nieuwe inzichten gegeven, maar ook en vooral een duidelijk structuur, praktische tips en handige tools waarmee ik dadelijk aan de slag kan."

Datums

 • 30 mei 2018
 • 31 mei 2018
 • 1 juni 2018

Doelgroep

De praktijkleergang ‘Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?’ is bedoeld voor project- en programmamanagers, lean coaches, leden van een project- en veranderteam, HR managers, verandermanagers, consultants en trainers, in de publieke of private sector, die betrokken zijn bij verandertrajecten binnen organisaties.

Docenten

De praktijkleergang ‘Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen?’ wordt gegeven door Erik Steketee. Erik Steketee is initiatiefnemer van The People Side of Change die Prosci-trainingen verzorgt in Nederland en België. Hij is in Canada (en de VS) getraind en heeft daar met Prosci gewerkt bij een aantal grote klanten en overheden. In Nederland werkt hij ook als processpecialist en past hij Prosci bij zijn klanten toe.

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen speciale voorkennis vereist. De Masterclass is geschikt voor iedereen met een universitaire of hbo-opleiding, of een vergelijkbaar werk- en denkniveau.

Studiebelasting

Aangezien de cursusdagen aaneensluitend plaatsvinden, valt de studielast voornamelijk tijdens de cursusdagen en het examen (ca 21 uur).

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Factsheet

Type
Cursus
Datum(s)

Start 30 mei 2018.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats bij de ProcesCentrale Rotterdam.

Kosten

Alumni Erasmus Academie, EUR of RSM € 2.475,-
Reguliere deelnemers € 2.750,-

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Tijdsduur
3 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Gedrag en maatschappij
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Datums30, 31 mei, 1 juni 2018
Prijs€ 2.750 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing)
LocatieProcesCentrale, Rotterdam
AlumniAlumni van Erasmus Academie, EUR of RSM betalen € 2.475,-
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 18 deelnemers

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring en Algemene Voorwaarden

Privacy verklaring: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie - welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden - op enigerlei wijze wordt bekendgemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkenen(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.