Hora Est! Leren promoveren
Schrijf een sterk onderzoeksvoorstel

Cursus Hora Est! Leren promoveren

Datum(s)

Hora Est! Leren promoveren is op 16 november 2018 gestart. We verwachten in het najaar van 2019 een nieuwe editie aan te bieden.

Kosten

€3.549,-
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Leg een stevige basis voor uw promotietraject

Heeft u de wens om te promoveren en wilt u hier serieus mee aan de slag? Het begint bij een goed voorstel!
Veel universiteiten willen buitenpromovendi pas begeleiden als zij een goed voorstel kunnen overleggen. Tijdens de opleiding Hora Est! Leren promoveren bouwt u stapsgewijs aan uw onderzoeksvoorstel. Met dit voorstel kunt u sneller en gemakkelijker een promotor vinden en gaat u goed voorbereid uw promotietraject in.

Deze opleiding biedt:

  • Intensieve begeleiding bij het opzetten en uitwerken van uw onderzoeksvoorstel
  • Verdieping in de methoden en technieken van wetenschappelijk onderzoek
  • Tips om uw voorstel overtuigend te presenteren aan uw potentiële promotor

De resultaten

Na het volgen van deze opleiding heeft u:

  • een wetenschappelijke probleemstelling, doelstelling en vraagstelling geformuleerd
  • beoordeeld welke kwalitatieve en/of kwantitatieve methodes u inzet voor het beantwoorden van uw onderzoeksvraag
  • een voorlopig onderzoeksvoorstel geschreven (waarmee u een promotor kunt overtuigen)

Els van Wijngaarden:

“Ik heb zeer veel profijt gehad van het Hora est! programma. Als buitenpromovendus heeft het me geholpen om een inhoudelijk goed doorwrocht onderzoeksvoorstel te schrijven!” 

Datums

Hora Est! Leren promoveren is op 16 november 2018 gestart. We verwachten in het najaar van 2019 een nieuwe editie aan te bieden. Laat uw gegevens achter en wij houden u op de hoogte van de nieuwe editie. 

Doelgroep

Hora Est! Leren Promoveren is bedoeld voor iedereen die de wens heeft om als buitenpromovendus een proefschrift te schrijven en de doctorsgraad (PhD) te bemachtigen. Het onderwerp waarop u zou willen promoveren kan in principe betrekking hebben op elke discipline die aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gedoceerd wordt. Uitgezonderd zijn de strikt medische wetenschappen.

Docenten

Hora Est! Leren promoveren staat onder inhoudelijke leiding van dr. Marja Flory, Academic Director van de opleiding.

Marja Flory (1955) is universitair docent Management of Change aan de RSM (Rotterdam School of Management) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze heeft gewerkt als consultant en als coach voor internationale bedrijven zoals Shell en ABN-AMRO op het gebied van organizational culture & teambuilding. 

Dr. Frits van Engeldorp Gastelaars (1946) is als medeoprichter van het Hora Est! programma sinds 2007 bij het programma betrokken. Hij heeft uitgebreide (inter)nationale onderzoekservaring en publiceerde o.a. 12 boeken en begeleidde 27 dissertaties. Tijdens de intakegesprekken voorafgaand aan uw deelname beantwoordt dr. Van Engeldorp Gastelaars al uw vragen over het promoveren als buitenpromovendus.

Promoveren waar te beginnen?

Docent Dr Flory geeft tips!

Voorkennis

Aan deelnemers van de opleiding Hora Est! Leren promoveren worden aanvullende toelatingseisen gesteld. Voor het behalen van de doctorsgraad als buitenpromovendus moet u niet alleen beschikken over een universitaire vooropleiding. Ook dient u over flink wat vaardigheden, kennis, ervaring en doorzettingsvermogen te bezitten. Daarom vindt voorafgaand aan toelating tot de opleiding een persoonlijk intakegesprek plaats. Na het intakegesprek volgt een advies. Afhankelijk van dit advies kunt u besluiten al dan niet aan de opleiding deel te nemen.

Studiebelasting

Deelname aan Hora Est! vraagt naast de collegedagen tijd voor zelfstudie, onderzoek doen en schrijven. De tijd die daarmee is gemoeid, is sterk persoonsgebonden. Houd rekening met ca één a twee dagen zelfstudie per week.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

E-mailadres
Telefoon
+31 (0) 10 4088687
Adres

Burgemeester Oudlaan 50
3062 PARotterdam
Nederland

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Wilt u graag een adviesgesprek over deze opleiding?

Laat hier uw telefoonnummer achter, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op.
 

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Datum(s)

Hora Est! Leren promoveren is op 16 november 2018 gestart. We verwachten in het najaar van 2019 een nieuwe editie aan te bieden.

Kosten

€3.549,-
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Tijdsduur
5 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Maatschappijwetenschappelijke richting
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

DatumsHora Est! Leren promoveren is op 16 november 2018 gestart. We verwachten in het najaar van 2019 een nieuwe editie aan te bieden.
Prijs€ 3.549 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing)
LocatieErasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)
Alumni10% korting voor alumni van Erasmus Academie | 5% korting voor alumni van de EUR en RSM
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 18 deelnemers