Hora Est! Leren promoveren
Schrijf een overtuigend promotievoorstel

Cursus Hora Est! Leren promoveren

Samenvatting

Type
Cursus
Datum(s)

Start 16 november 2018

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)

Kosten

€3.549,-

BTW
Niet van toepassing

Inhoud van de opleiding Hora Est! Leren promoveren

Heeft u de wens om te promoveren en wilt u hier serieus mee aan de slag? Hora Est! Leren promoveren begeleidt u in het voortraject van uw promotie. De colleges en de opdrachten zijn zo ingericht dat u stapsge­wijs aan uw onderzoeksvoorstel ‘bouwt’. Er is veel ruimte voor intervisie met docenten en medecursisten. Aan het einde van Hora Est! Leren promoveren presenteert u uw promotievoorstel voor een deskundige commissie. 

Deze masterclass biedt:

 • Intensieve begeleiding bij het opzetten en uitwerken van uw promotievoorstel
 • Verdieping in de methoden en technieken van wetenschappelijk onderzoek
 • Tips om uw voorstel overtuigend te presenteren aan uw potentiële promotor

De resultaten

Na het volgen van deze masterclass kunt u:

 • een wetenschappelijke probleemstelling, doelstelling en vraagstelling formuleren
 • beoordelen welke kwalitatieve en/of kwantitatieve methodes geschikt zijn voor het beantwoorden van uw onderzoeksvraag
 • een voorstel schrijven voor een promotieonderzoek 

Deelnemer aan het woord:

“Ik heb zeer veel profijt gehad van het Hora est! programma. Als buitenpromovendus heeft het me geholpen om een inhoudelijk goed doorwrocht onderzoeksvoorstel te schrijven!” - Els van Wijngaarden

Datums

 • 16 november 2018
 • 14 december 2018
 • 11 januari 2019
 • 8 februari 2019
 • 8 maart 2019

Doelgroep

Hora Est! Leren Promoveren is bedoeld voor iedereen die de wens heeft om als buitenpromovendus een proefschrift te schrijven en de doctorsgraad (PhD) te bemachtigen. Het onderwerp waarop u zou willen promoveren kan in principe betrekking hebben op elke discipline die aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gedoceerd wordt. Uitgezonderd zijn de strikt medische wetenschappen.

Docenten

Hora Est! Leren promoveren staat onder inhoudelijke leiding van dr. Marja Flory (EUR), Academic Director van het programma.

Marja Flory (1955) is universitair docent Management of Change aan de RSM (Rotterdam School of Management) van de Erasmus Universiteit Rotterdam en academic director van Hora Est! Leren Promoveren. Ze geeft colleges op het gebied van organisatietheorie, adviesvaardigheden en narratieve methodologie. Sinds haar afstuderen heeft ze gewerkt als consultant en als coach voor internationale bedrijven zoals Shell en ABN-AMRO op het gebied van organizational culture & teambuilding. 

Dr. Frits van Engeldorp Gastelaars (1946) is als medeoprichter van het Hora Est! programma sinds 2007 bij het programma betrokken. Naast het opstellen van onderzoeksprogramma’s heeft hij uitgebreide (inter)nationale onderzoekservaring. Hij heeft o.a. 12 boeken gepubliceerd en 27 dissertaties begeleid. Dr. van Engeldorp Gastelaars zet zijn ervaring graag in om tijdens de intakegesprekken voorafgaand aan uw deelname al uw vragen over het promoveren als buitenpromovendus te beantwoorden.

Voorkennis

Aan deelnemers aan het Hora Est! programma worden aanvullende toelatingseisen gesteld. Voor het behalen van de doctorsgraad als buitenpromovendus moet u niet alleen voldoen aan wetenschappelijke eisen, maar dient u ook flink wat vaardigheden, kennis, ervaring en doorzettingsvermogen te bezitten. Daarom vindt voorafgaand aan toelating tot het programma een persoonlijk intakegesprek plaats. Tijdens het intakegesprek komen een aantal toelatingsvoorwaarden naar voren:

• Toetsing genoten vooropleiding (minimaal hbo of universiteit);
• Ideeën over of commentaar op theorieën uit het vakgebied;
• Zelfdiscipline en originaliteit;
• Mate van levenservaring;
• Reflectie en realisme.
Na het intakegesprek volgt een advies. Afhankelijk van dit advies kunt u besluiten al dan niet aan het Hora Est! programma deel te nemen.

Studiebelasting

Deelname aan Hora Est! vraagt naast de collegedagen tijd voor zelfstudie, onderzoek doen en schrijven. De tijd die daarmee is gemoeid, is sterk persoonsgebonden. Houd - ook bij het doen van uw uiteindelijke promotie - in ieder geval rekening met ten minste één a twee dagen zelfstudie per week.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie.

Factsheet

Type
Cursus
Datum(s)

Start 16 november 2018

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)

Kosten

€3.549,-

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Tijdsduur
5 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Overige gedrag en maatschapij
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Datums16 november, 14 december (2018), 11 januari, 8 februari en 8 maart (2019)
Prijs€ 3.549 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing)
LocatieErasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)
Alumni10% korting voor alumni van Erasmus Academie | 5% korting voor alumni van de EUR en RSM
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 18 deelnemers

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Ik wil graag deelnemen aan het intakegesprek op:
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.