Hora est! Leren promoveren
Schrijf een sterk onderzoeksvoorstel

Cursus Hora est! Leren promoveren

Datum(s)

Startdatum: de opleiding is op vrijdag 15 november 2019 van start gegaan. Wij kunnen je op de hoogte houden van de nieuwe startdatum die naar verwachting in het najaar van 2020 zal zijn. 

Kosten

€3.730 vrijgesteld van BTW
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Leg een stevige basis voor jouw promotietraject

Heb je de wens om te promoveren en wil je hier serieus mee aan de slag? Het begint bij een goed voorstel!
Veel universiteiten willen buitenpromovendi pas begeleiden als zij een goed voorstel hebben. Tijdens de opleiding Hora est! Leren promoveren bouw je stapsgewijs aan jouw onderzoeksvoorstel. Met dit voorstel kun je sneller en gemakkelijker een promotor vinden en ga je goed voorbereid uw promotietraject in.

Deze opleiding biedt:

  • Intensieve begeleiding bij het opzetten en uitwerken van jouw onderzoeksvoorstel
  • Verdieping in de methoden en technieken van wetenschappelijk onderzoek
  • Tips om jouw voorstel overtuigend te presenteren aan jouw potentiële promotor

Webinar Hora est! Leren promoveren 2019

Kijk hier het webinar van 19 september terug. Docent Marja Flory en alumnus Freek Hermkens vertellen over het  promoveren als buitenpromovendus en het programma Hora est!. 

Resultaten

Na het volgen van deze opleiding :

  • heb je een wetenschappelijke probleemstelling, doelstelling en vraagstelling geformuleerd
  • heb je beoordeeld welke kwalitatieve en/of kwantitatieve methodes je inzet voor het beantwoorden van jouw onderzoeksvraag
  • heb je een voorlopig & overtuigend onderzoeksvoorstel geschreven 
  • weet je hoe je een onderzoek opzet; dit kan ook voor andere doeleinden dan een promotie gebruikt worden

Datums

De opleiding zal naar verwachting in het najaar van 2020 weer van start gaan. 

Doelgroep

Hora est! Leren Promoveren is bedoeld voor iedereen die de wens heeft om als buitenpromovendus een proefschrift te schrijven en de doctorsgraad (PhD) te bemachtigen. Het onderwerp waarop je zou willen promoveren kan in principe betrekking hebben op elke discipline die aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gedoceerd wordt. Uitgezonderd zijn de strikt medische wetenschappen.

Alumna Els van Wijngaarden:

“Ik heb zeer veel profijt gehad van het Hora est! programma. Als buitenpromovendus heeft het me geholpen om een inhoudelijk goed doorwrocht onderzoeksvoorstel te schrijven!” 

Docenten

Hora est! Leren promoveren staat onder inhoudelijke leiding van dr. Marja Flory, Academic Director van de opleiding.

Marja Flory is universitair docent Management of Change aan de RSM (Rotterdam School of Management) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze heeft gewerkt als consultant en als coach voor internationale bedrijven zoals Shell en ABN-AMRO op het gebied van organizational culture & teambuilding. 

Dr. Frits van Engeldorp Gastelaars is als medeoprichter van het Hora Est! programma sinds 2007 bij het programma betrokken. Hij heeft uitgebreide (inter)nationale onderzoekservaring en publiceerde o.a. 12 boeken en begeleidde 27 dissertaties.

Tijdens de intakegesprekken met 1 van de docenten, voorafgaand aan uw deelname,  worden al jouw vragen over het promoveren als buitenpromovendus beantwoord. De intakegesprekken vinden plaats op een vrijdag. 

Wil je meer weten over Hora est! Leren promoveren?

Download nu de brochure

Contact

Neem bij vragen contact op met Miranda Smit, Adviseur opleidingen

Promoveren, waar te beginnen?

Algemeen

De basis voor een succesvol promotietraject is een goed onderzoeksvoorstel. Academic Director Marja Flory legt uit hoe de opleiding Hora Est! kandidaten voorbereidt op hun promotietraject.

Ilse van Andel promoveerde naast haar werk

Algemeen

Ilse van Andel volgde in 2009 met succes het programma Hora Est! Leren promoveren. Afgelopen december promoveerde zij aan de TU Delft. Lees hoe Ilse haar promotie combineerde met haar baan.

Datum(s)

Startdatum: de opleiding is op vrijdag 15 november 2019 van start gegaan. Wij kunnen je op de hoogte houden van de nieuwe startdatum die naar verwachting in het najaar van 2020 zal zijn. 

Kosten

€3.730 vrijgesteld van BTW
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Tijdsduur
5 dagen
Aangeboden door
Hovo Rotterdam | Erasmus Academie
Discipline
Taal en cultuur
Type
Cursus | Executive programma
Voertaal
Nederlands
Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)

Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Zodra de planning voor het najaar 2020 online staat zal hier het formulier voor optioneel aanmelden staan.