Cursus Informatiemanagement

Samenvatting

Type
Cursus
Datum(s)

Donderdag 15 maart 2018 van 09.30 - 17.00 uur.

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)

Kosten

€ 4.250,- (VJ 2018)

BTW
Niet van toepassing

Inhoud
De opleiding Informatiemanagement biedt u de kennis die u in staat stelt een relevante bijdrage te leveren en leiding te geven aan het uitdagende traject van informatie­management binnen organisaties. Informatiemanagement kan worden gezien als de verzamel­naam voor kennis en methoden om de inrichting van de informatie­voor­ziening binnen organisaties en tussen organisaties effectief en efficiënt vorm te geven. Daarnaast legt het de basis voor een succesvolle innovatieve toepassing van informatie­- en communicatietechnologie (ICT). 

Informatie is voor bedrijfsleven en overheid een cruciale productie- en innovatiefactor. Wij ‘verdrinken’ tegenwoordig in een vloedgolf van informatie waardoor het soms lastig blijkt te zijn de noodzakelijke informatie voor het maken van essentiële beslissingen ‘boven water’ te krijgen.

Doelmatige en doeltreffende verzorging met juiste en betrouwbare informatie is één van de belangrijkste randvoorwaarden voor het economisch succes van organisaties. Vandaag en zeker in de toekomst kunnen organisaties niet meer zonder informatiemanagers succesvol opereren!

Resultaten
Na het volgen van de opleiding heeft u geleerd:

 • Wat de essentiële stappen, taken en processen van informatiemanagement zijn en weet u welke beperkende factoren een rol spelen bij informatiemanagement;
 • U bent in staat de taal te spreken en begrijpen van de ‘business’, de ‘ICT, leveranciers en partners' in de procesketen;
 • U weet een relevante bijdrage te leveren aan een effectief en innovatief gebruik van ICT-toepassingen binnen de organisatie;
 • U bent in staat een essentiële bijdrage te leveren aan het realiseren van de ambities van de organisatie ten aanzien van dienstverlening of bedrijfsvoering door gebruik te maken van innovatieve ICT-toepassingen;
 • U bent vertrouwd met de afstemming (‘alignment’) van (business)strategie en toepassing ICT;
 • U kunt werkprocessen effectief in kaart brengen en doelgericht inventariseren en documenteren van informatiebehoeften vanuit de verschillende werkprocessen;
 • U vertaalt de informatiebehoeften naar een informatiearchitectuur en weet de mogelijkheden en complexiteit hiervan zodanig te reduceren waardoor de organisatie tot een succesvolle implementatie van de ICT-toepassing kan komen. 

Datums
De cursusdagen vinden plaats bij Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein) of in de directe nabijheid van de universiteit op de volgende vrijdagen van 09.30 uur tot 17.00 uur:

 • Dag 1: Donderdag 15 maart 2018
 • Dag 2: Vrijdag 6 april 2018
 • Dag 3: Vrijdag 18 mei 2018
 • Dag 4: Vrijdag 25 mei 2018
 • Dag 5: Vrijdag 8 juni 2018
 • Dag 6: Vrijdag 15 juni 2018
 • Dag 7: Vrijdag 29 juni 2018

Doelgroep
(Toekomstige) informatiemanagers, programma- en projectmanagers, (beleids-) adviseurs, MT-leden met ICT in hun portefeuille die gedreven, ondernemend en gericht zijn op samenwerking en werken op het snijvlak van beleid en ICT, van Strategie en Uitvoering. Interessant wanneer je werkzaam bent bij Overheidsorganisaties zoals ministeries, provincies, gemeenten en uitvoeringsorganisaties
als ook werkzaam binnen de Private Sector. De opleiding Informatiemanagement is bedoeld voor diegenen die binnen bedrijven en de (semi-)publieke sector betrokken zijn of leiding geven bij het inrichten en/of uitvoeren van de informatieverzorging en de innovatieve toepassing van ICT. Daarbij wordt u geconfronteerd met de vraag om bestaande werkprocessen te ondersteunen door (innovatieve) ICT-toepassingen.

Docenten
De opleiding Informatiemanagement biedt altijd afwisseling tussen theorie en praktijk. U krijgt les van verschillende (praktijk)docenten.

 • Prof. em. dr. ir. Hans J. Oppelland (Erasmus Universiteit Rotterdam)
 • Drs. J.J.L.H. Patrick Laenen (INsquare,GlobeScope)
 • Dr. M. de Witte (hgrv | adviseurs managers)
 • Dhr. F. Beemer (BeAMeR AlliantieManagement)

Voorkennis
De opleiding Informatiemanagement stelt geen formele eisen aan het opleidingsniveau van de kandidaten, maar van deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal over een HBO denk- en werkniveau beschikken en enkele jaren werkervaring hebben.

Studiebelasting
 U moet rekening houden met een à twee uur voorbereidingstijd per bijeenkomst. Vooraf wordt van u gevraagd om op basis van een vast format ook een casus in te dienen. Gedurende de hele opleiding wordt hier aandacht aan besteed. Na afloop van cursusdag 6 heeft u twee weken de tijd om uw presentatie op basis van uw casus af te maken en deze tijdens de zevende bijeenkomst te presenteren. 

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Mariëlle Elenbaas, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Marielle Elenbaas - Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Factsheet

Type
Cursus
Datum(s)

Donderdag 15 maart 2018 van 09.30 - 17.00 uur.

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)

Kosten

€ 4.250,- (VJ 2018)

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Tijdsduur
7 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Informatica
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

De Mastercourse Informatiemanagement gaat op donderdag 15 maart 2018 van start!

Middels het onderstaande formulier kunt u zich hiervoor inschrijven.

U kunt het formulier ook uitprinten en opsturen naar Erasmus Academie, postbus 1738, 3000 DR Rotterdam

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring en Algemene Voorwaarden

Privacy verklaring: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie - welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden - op enigerlei wijze wordt bekendgemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkenen(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.