Integraal Data- en Document Management:
Naar een integraal beheer van gestructureerde en ongestructureerde informatie

Cursus Integraal Data- en Document Management

Datum(s)

Vrijdag 2, 16, 30 oktober, 13, 27 november en 11 december 2020 (tijden 9.30-17.00 uur)

Kosten

€ 3950,- (vrijgesteld van BTW)

Vernieuwd onderwijs bij Erasmus Academie

Binnenkort meer informatie over het format van de opleiding

Gestructureerde informatie bestaat natuurlijk al lang in de vorm van databases. Maar wat doe je met ongestructureerde informatie:data die zijn opgeslagen in al die digitale documenten? Het besef groeit dat deze informatie steeds belangrijker wordt voor organisaties. Dat vraagt om een integrale visie op hoe gestructureerde en ongestructureerde databronnen beheerd en gebruikt moeten worden.

Organisaties hebben een groeiende behoefte aan hoogwaardige en toegankelijke data. Traditioneel worden daarvoor databases gebruikt. Gestructureerde informatie die goed en makkelijk analyseerbaar is. Het is het domein van gegevensarchitecten, de data-analisten en de database beheerders. 

Bij een integrale informatievoorziening is er niet langer een scheiding tussen verzamelen, beheer en gebruik van gestructureerde versus ongestructureerde informatie. Wat is immers het verschil tussen de klantnaam in de database (gestructureerd) en de klantnaam op de digitale pdf-factuur ongestructureerd)? Informatie over zoiets als de klantnaam moet in beide gevallen volledig, juist en actueel zijn. Ook wordt er in de opleiding aandacht besteed aan (wettelijke) begrenzingen, mede gekoppeld aan de komst van de Wet Open Overheid (WOO). 

Tijdens de opleiding Integraal Data- en Document Management (IDDM) leer je een visie te ontwikkelen op het integraal gebruik en beheer van gestructureerde en ongestructureerde informatiebronnen.

Resultaten

Na het volgen van de opleiding IDDM:

• Weet je wat integraal informatiemanagement betekent voor de moderne, gedigitaliseerde organisatie;
• Kun je de aandachtsgebieden rondom datamanagement en documentmanagement benoemen en identificeren;
• Heb je kennis van recente ontwikkelingen rondom het managen van gestructureerde en ongestructureerde gegevens;
• Ontwikkel je een visie op de convergerende ontwikkeling naar ‘integraal Enterprise Information Management’;
• Heb je inzicht in de verbindingen tussen de werelden van beheer van gestructureerde gegevens en beheer van ongestructureerde gegevens;
• Kun je adviseren over het integraal organiseren van gegevens (dus gestructureerd én ongestructureerd) in de (I-)organisatie en over mogelijke transitie-strategieën;
• Ben je in staat de uitdagingen van integraal data- en document management op te pakken in relatie tot de problematiek in  jouw eigen organisatie.

Datums

De opleiding Integraal Data- en Document Management (IDDM) wordt in het najaar aangeboden en duurt 6 dagen (van 09.30 - 17.00 uur).

Data: vrijdag 2, 16, 30 oktober, 13, 27 november en 11 december 2020

Hiljo Hartgers - Alumnus IDDM

Alumnus Hiljo Hartgers vertelt over zijn ervaring met de opleiding IDDM:

"Voor mij was het een zeer nuttige opleiding om inzicht te krijgen in waar we naartoe gaan met het vakgebied informatiemanagement. Dat was ook mijn doel voor het volgen van IDDM. De colleges waren stuk voor stuk interessant en werden op een bevlogen manier gegeven. Vooral de verhalen uit de praktijk vond ik heel leerzaam. Naar aanleiding van de opleiding starten we met AI binnen mijn team". 

Hiljo Hartgers
Adviseur i-Services 
MO Green Valley

Doelgroep

Deze opleiding richt zich op professionals die binnen hun eigen organisatie verantwoordelijk zijn voor management van informatie, data en/of documenten en organisatie, integratie, innovatie en de ontwikkeling daarvan. 

Docenten

  • Drs. J.J.L.H. (Patrick) Laenen (INsquare, GlobeScope)

"Nu komen schademeldingen ook via WhatsApp binnen"

“Kijk naar bijvoorbeeld naar het schadeafhandelingsformulier bij autoschadeverzekeringen. Ooit een papieren document, daarna een webformulier en nu komen schademeldingen ook via een WhatsApp-bericht binnen mét bijbehorende foto’s.” 
Patrick Laenen, Academic Director

Wil je meer weten over de opleiding IDDM?

Download nu de brochure

Andere opleidingen op het gebied van informatiemanagement:

Informatiemanagement
De opleiding Informatiemanagement biedt je de kennis die je in staat stelt om succesvol bij te dragen en leiding te geven aan het uitdagende traject van informatie­voorziening binnen jouw organisatie.
Privacy & Compliance
Hoe zorg je dat binnen jouw organisatie data en persoonsgegevens gebruikt worden zonder inbreuk te doen op de privacy van betrokkenen?

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Miranda Smit, Adviseur opleidingen

Nieuws over Data- en Informatiemanagement

Online expert meeting: Sturen van Artificial Intelligence

Algemeen

Bekijk het filmpje waarin Prof. dr. Marijn Janssen uitlegt waarom het urgent is te kiezen voor een goed besturingsmodel.

‘Het heeft ervoor gezorgd dat je gaat nadenken’

Algemeen

Yvonne Wolf en Maria Willems (Gemeente Zwolle) namen deel aan de opleiding Integraal Data- en Documentmanagement (IDDM). Lees hoe zij nu overzicht hebben op dit veelomvattende terrein.

De informatiechaos de baas met IDDM

Algemeen

Organisaties krijgen steeds grotere hoeveelheden informatie te verwerken. Wat doe je met al die informatie in (digitale) documenten en hoe leg en houd je de verbinding tussen data en documenten?

Datum(s)

Vrijdag 2, 16, 30 oktober, 13, 27 november en 11 december 2020 (tijden 9.30-17.00 uur)

Kosten

€ 3950,- (vrijgesteld van BTW)

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Startdatum
Geen specifieke startdatum
Tijdsduur
-6 dag
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Bedrijfskunde
Type
Cursus | Executive programma
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)

Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande link:

Integraal Data- en Document Management 2 oktober 2020