Cursus Locke en Leibniz

Kosten

De prijs per cursus bedraagt €285,- incl. tentamen en een hertentamen. Daarnaast betaalt u eenmalig €40 registratiekosten.

Inhoud 

In het zeventiende-eeuwse Engeland vinden grote natuurwetenschappelijke en filosofische veranderingen plaats die zich institutioneel kristalliseren rondom de Royal Society, waarvan eminente wetenschappers als Robert Boyle and Isaac Newton lid waren. Het empirisme van John Locke dient in deze context begrepen te worden. De latere zeventiende eeuw ziet ook een nieuwe generatie van rationalisten als Leibniz en Nicolas Malebranche, die voortgaan met de verdieping van begrippen als 'substantie' en 'causaliteit'. Voorts worden, opnieuw in Engeland, belangrijke bijdragen geleverd aan de politieke filosofie en ethiek door onder anderen Locke, diens leerling de derde graaf van Shaftesbury, en Herman Mandeville.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Studiebelasting

Elke cursus heeft een studiebelasting van 3,75 studiepunten of ECTS. Per studiepunt moet u rekenen op 27 uur studiebelasting.

Rooster en literatuur

Raadpleeg voor het rooster en de literatuur de courseguide van Locke en Leibniz.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Miranda Smit, Adviseur opleidingen

Kosten

De prijs per cursus bedraagt €285,- incl. tentamen en een hertentamen. Daarnaast betaalt u eenmalig €40 registratiekosten.

Tijdsduur
5 weken
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Wijsbegeerte
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline