Cursus Logica en Cognitie- en Bewustzijnsfilosofie

Kosten

De prijs per cursus bedraagt €285,- incl. tentamen en een hertentamen. Daarnaast betaalt u eenmalig €40 registratiekosten.

Inhoud

De cursus omvat twee luiken die op elkaar afgestemd worden: een logisch luik en een systematisch luik.
In het logische luik van de cursus staan de modale logica en haar toepassingen in de filosofie centraal. Modale logica voegt aan de klassieke logica operatoren toe die gelezen kunnen worden als noodzakelijk (of verplicht) en mogelijk (of toegestaan) en waaraan betekenis wordt gegeven in termen van mogelijke werelden.
In het systematisch luik worden de centrale problemen uit de cognitie- en bewustzijnsfilosofie, zoals het lichaam-geestprobleem en het qualia-probleem, aan de orde gesteld en worden mogelijke oplossingen geëvalueerd tegen de achtergrond van ontwikkelingen in de artificiële intelligentie, de brein- en gedragswetenschappen, de neurowetenschappen, etc.

Logica en Cognitie- en Bewustzijnsfilosofie was voorheen Mogelijke Werelden 2. Studenten die Mogelijke Werelden 2 al hebben afgerond, hoeven Logica en Cognitie- en Bewustzijnsfilosofie niet meer af te ronden.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Studiebelasting

Elke cursus heeft een studiebelasting van 3,75 studiepunten of ECTS. Per studiepunt moet u rekenen op 27 uur studiebelasting.

Rooster en literatuur

Raadpleeg voor het rooster en de literatuur de courseguide van Logica en Cognitie- en Bewustzijnsfilosofie.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Miranda Smit, Adviseur opleidingen

Kosten

De prijs per cursus bedraagt €285,- incl. tentamen en een hertentamen. Daarnaast betaalt u eenmalig €40 registratiekosten.

Tijdsduur
5 weken
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Wijsbegeerte
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline