De uitdagingen van een goed AI governance model
Sleutelvoorwaarden voor een succesvolle implementatie

Cursus Online Masterclass Sturen van Artificial Intelligence

Datum(s)

deze online masterclass vindt plaats op 5 februari 2021 van 09.30-11.00 uur.

EUR 75 (vrijgesteld van BTW).

Artificiële Intelligentie (AI) en algoritmen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Data gecombineerd met AI kan leiden tot het verbeteren van de concurrentiepositie, het opsporen van fraude, het helpen om snel te reizen van een plaats naar een andere plaats, om vergunningen te verlenen en vele andere mogelijkheden. In de huidige situatie worden algoritmen echter veelal toepast zonder goed na te denken over de op welke wijze AI beheerd en bestuurd moet worden. Want wat gebeurt er als bijvoorbeeld algoritmen in AI onbedoeld bevolkingsgroepen discrimineren? In deze workshop wordt op de typische uitdagingen en de wijze van sturing van AI ingegaan.

Programma

Deze masterclass gaat in vogelvlucht in op de belangrijkste dilemma's in het sturen van AI. In een bondige sessie krijg je handvatten vanuit de wetenschap en vanuit de praktijk. Er wordt ingegaan op theorieën en modellen uit wetenschappelijk onderzoek die een goede basis bieden voor een effectief implementatieplan en er worden sleutelvoorwaarden gedeeld om tot een succesvolle implementatie te komen. Tevens is er ook tijd voor interactie om concreet te kijken hoe deze kennis uit de wetenschap kan worden vertaald naar jouw eigen praktijksituatie.

5 februari 2021 09.30-11.00 uur

Docent

Marijn Janssen is full professor in ICT & governance and chair of the Information and Communication Technology section of the Technology, Policy and Management Faculty of TU Delft. His research interests are in the field of orchestration, governance, shared services, intermediaries, open data and infrastructures within constellations of public and private organizations. Marijn was recently designated as the top researcher in the area of eGovernance, and has been recognized as such several times in the last decade.

Paul Brous heeft een PhD in de governance en management van Internet of Things (Data) Infrastructures. Hij doceert op universiteiten en in het bedrijfsleven, met de focus op leidinggeven in de techniek. Paul heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar AI- en datamanagement en ook naar digitale transformaties. Hij heeft 12 jaar praktijkervaring in de rol van enterprise data architect bij diverse overheidsinstellingen en hij heeft met veel succes gewerkt in de functie van Enterprise Data Architect bij Rijkswaterstaat, Stedin en de Koninklijke Marechaussee. In zijn functie als Enterprise Data Architect heeft hij belangrijke rollen gevuld bij het geven van strategisch advies aan Chief Data Officieren (CDO) en het inrichten van de Office van de Chief Data Officer. Ook was hij in deze rollen verantwoordelijk voor strategisch belangrijke projecten zoals het richten en inrichten van streef-architecturen en het ontwikkelen en verrichten van data governance- en datakwaliteitsraamwerken.

Contact

Neem bij vragen over de online masterclass contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt

Datum(s)

deze online masterclass vindt plaats op 5 februari 2021 van 09.30-11.00 uur.

EUR 75 (vrijgesteld van BTW).

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
2 uren