Introductiecursus over hedendaagse kunst

Cursus Ontdek de kunst van nu in Rotterdam (2014AD)

Datum(s)

Data: 8, 22 oktober en 5 november 2020

Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€60 (incl. BTW)

Inschrijfdeadline

7 oktober 2020

UPDATE 30-09-2020: Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het Corona-virus hebben wij besloten om de bijbehorende excursies niet door te laten gaan. Omdat Rotterdam momenteel als hotspot wordt gezien, vinden wij het niet verantwoord om met een grote groep verschillende kunstinstellingen te bezoeken. Hierbij is het risico op besmetting voor onze cursisten en docent nou eenmaal te groot. Aangezien de andere colleges online plaatsvinden, gaan deze wel door. Uiteraard kun je met de informatie uit het college de tentoonstellingen op eigen gelegenheid bezoeken.

 

Weet je niet precies wat je aan moet met hedendaagse kunst? Of betrap je jezelf er soms op dat je denkt: “die kunst van nu, dat is niks voor mij”? Zonde! Hedendaagse kunst kan ons veel vertellen over onszelf en de wereld waarin we leven.

In deze cursus word je meegenomen in de wondere wereld van de kunst van nu. Hedendaagse kunst gaat over het leven in het hier en nu, maar ook over toekomstdromen en leren van het verleden. Toch is hedendaagse kunst soms ook moeilijk te (be)grijpen. Hoe moet je de kunstwerken nu interpreteren? Hoe kan je je ertoe verhouden? In deze cursus staat het ervaren en interpreteren van hedendaagse kunst centraal en worden handvatten en basis- kennis toegereikt om hedendaagse kunst optimaal te ervaren.

De cursus bestaat uit drie colleges over hedendaagse kunst. De colleges bieden uitleg en houvast voor het tentoonstellingsbezoek. De kunstinstellingen die centraal staan, zijn Roodkapje, Garage Rotterdam en TENT. 

Digitaal onderwijs

Het volledige najaarsprogramma, dus ook deze cursus, wordt digitaal via ZOOM aangeboden en is te volgen via de eigen computer of laptop. Na aanmelding voor eencursus ontvang je van ons de benodigde praktische informatie omtrent ons digitale onderwijs. Tijdens de bijeenkomsten ben je samen met de docent en andere deelnemers online aanwezig. Het is mogelijk om elkaar te zien, met elkaar te praten en vragen te stellen. De docent deelt de PowerPoint en heeft een digitaal whiteboard tot de beschikking.

Alle colleges worden daarnaast ook opgenomen. Hierdoor is het mogelijk om het op een later moment nog eens rustig terug te kijken, of te bekijken wanneer het niet mogelijk was om aanwezig te zijn. 

Heb je vragen over ons online onderwijs? Bekijk dan onze pagina over veelgestelde vragen omtrent corona en digitaal onderwijs.

Over de docent

Milou Terpstra MA(Ed) is kunsthistoricus en docent en gespecialiseerd in hedendaagse kunst en kunsteducatie. Ze werkte als educatiemedewerker voor o.a. TENT, MAMA en A Tale of A Tub waar ze educatieprogramma's ontwikkelde en coördineerde. In opdracht van MAMA en TENT schreef ze publicaties over actuele ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunsteducatie.

Anderen bekeken ook
Iconografie van de moderne kunst
Anderen bekeken ook
Zes Japanse architecten

Contact

De medewerkers van Erasmus Academie werken thuis. Heb je vragen over het programma, stuur dan een mail naar: cursussen@erasmusacademie.nl

Datum(s)

Data: 8, 22 oktober en 5 november 2020

Dag en tijd: Donderdag 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€60 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Inschrijfdeadline

7 oktober 2020

Tijdsduur
3 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Taal en cultuur | Kunstgeschiedenis
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
online
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Aanmelden via de website is niet meer mogelijk, omdat de cursus al gestart is. Wil je je alsnog inschrijven, stuur dan een mail naar cursussen@erasmusacademie.nl.