Op virtuele rondreis achter de Europese oostgrens
Kennismakingsreis met de wondere wereld van de ex-Sovjet-landen

Cursus Op virtuele rondreis achter de Europese oostgrens (2023BD)

Datum(s)

Data: 27 januari, 3, 10, 17 februari, 3, 10 en 17 maart 2021

Dag en tijd: Woensdag 10.00 - 11.45 uur

Kosten

€210 (incl. BTW)

Inschrijfdeadline

26 januari 2021

Door corona kunnen we tijdelijk geen fysieke reizen maken naar verre bestemmingen en lijkt de wereld erg klein te zijn geworden. Maar gelukkig kunnen we tegenwoordig wel virtueel op reis. Ervaren reisleider en historicus Karel Onwijn neemt u graag mee op zijn rondreis door de landen van de voormalige Sovjet-Unie – ook wel Eurazië genoemd - waar hij meer dan 30 jaar heeft rondgereisd.

Tijdens deze cursus bezoekt u een grote variatie aan landen die nog maar weinig bekend zijn en die vaak over een prachtige natuur en een ontwikkelde cultuur blijken te beschikken. Mede aan hand van mooie beelden en filmfragmenten reist u rond door Rusland, Siberië, Wit-Rusland, Oekraïne, de Baltische landen, Moldavië, de Kaukasus en Centraal-Azië. U reist bijvoorbeeld door uitgestrekte toendra-landschappen in Siberië, over hoge bergtoppen in Georgië, langs verlaten Oostzee-stranden in Estland en door uitgestrekte steppen in Kazachstan.

Tegelijkertijd zal u kennismaken met pittoreske huismusea van bekende kunstenaars in Moskou, sprookjesachtige orthodoxe kerken in Kiev, de verrassende architectuur in Riga en de middeleeuwse madrassa’s in Samarkand. En nog heel veel meer.

We maken ook dankbaar gebruik van de vruchten van de lokale literatuur, film en muziek. En wellicht dat u hierdoor zo enthousiast raakt dat u na corona een van deze landen in levenden lijve wilt gaan bezoeken!

Resultaten
In deze cursus maken we uitgebreid kennis met de natuur en cultuur van de 15 landen die vroeger de voormalige Sovjet-Unie vormden. We ontdekken dat deze onbekende regio qua landschap en cultuur vele malen gevarieerder zijn dan we hadden verwacht. Mede door het gebruik van mooie beelden en filmfragmenten krijgt u na afloop het gevoel dat u ondanks het coronavirus toch op vakantie bent en nieuwe reiservaringen hebt opgedaan die u graag zou willen delen met uw vrienden en familie.

Literatuur
Vooraf aan ieder college wordt een selectie cultuurhistorische en literaire boekfragmenten en artikelen over de te bezoeken landen toegestuurd.

Digitaal onderwijs
Deze cursus wordt online via ZOOM aangeboden en is te volgen via de eigen computer of laptop. Na aanmelding voor een cursus ontvang je van ons de benodigde praktische informatie omtrent ons digitale onderwijs. Wat kan je verder verwachten van ons digitale onderwijs?

  • Uitgebreide handleidingen bij de software die we gebruiken
  • Een gloednieuwe digitale leeromgeving, Maester, voor een verrijking van de leerervaring
  • Behulpzame hosts bij elk online college voor technische begeleiding
  • Interactie met medecursist en docent tijdens de online colleges
  • Mogelijkheid tot het terugkijken van elk online college
  • Privacy is, ook online, gewaarborgd

Over de docent

Drs. Karel Onwijn is historicus en publicist. Hij reist al sinds eind jaren tachtig door de landen van de voormalige Sovjet-Unie en was er jarenlang correspondent voor de Nederlandse en Belgische pers. Hij geeft ook colleges (Radboud, LU, HU, diverse HOVO’s) en interculturele trainingen (KIT) over deze landen. Hij schreef verschillende boeken waaronder Standplaats Moskou en de Dominicusreisgidsen Georgië-Armenië, Oekraïne en Rusland. Hij is ook promovendus aan de Radboud Universiteit met als onderwerp ‘Reizen door de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog’.

Anderen bekeken ook:
Odessa, parel aan de Zwarte Zee - in de voetsporen van Russische en Joodse schrijvers.
Anderen bekeken ook:
Bestaat Europa? Het Westen, de Ander, van crisis tot hoop.

Contact

De medewerkers van Erasmus Academie werken thuis. Heb je vragen over het programma, stuur dan een mail naar: cursussen@erasmusacademie.nl

Datum(s)

Data: 27 januari, 3, 10, 17 februari, 3, 10 en 17 maart 2021

Dag en tijd: Woensdag 10.00 - 11.45 uur

Kosten

€210 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Inschrijfdeadline

26 januari 2021

Tijdsduur
7 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Geschiedenis
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
online
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Aanmelden via de website is niet meer mogelijk. Stuur een mail naar cursussen@erasmusacademie.nl om je in te schrijven.