Big Data en beleid
Herken en benut de kansen van big data

Cursus Opleiding Big Data en beleid

Datum(s)

De opleiding gaat van start 22 januari 2021.

€2495,- (vrijgesteld van BTW)

Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs. Medewerkers van de EUR en Erasmus MC ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ontdek de voorwaarden voor succesvol datagedreven beleid

Big-data gedreven beleid: Iedereen heeft het erover, maar wat kan en mag je ermee? Je wilt bijvoorbeeld jouw gemeente veiliger maken en het aantal inbraken verminderen, in hoeverre kan data je hierbij helpen en hoe pak je dit aan? Waar moet je allemaal rekening mee houden: welke partijen moet je hierbij betrekken, waar liggen de kansen en de risico’s? Tijdens de opleiding big data en beleid leer je de juiste vragen te stellen om kansen op het gebied van big data voor jouw organisatie te herkennen en benutten zodat je jouw beleid hierop aan kunt passen.

Na het volgen van de opleiding Big Data en Beleid

• Ben je op de hoogte van de best practices en epic failures van het gebruik van big data in de publieke sector;
    • Herken je de kansen voor het inzetten van datagedreven beleid in de (semi-)publieke sector;
    • Weet je wat de belangrijkste voorwaarden zijn voor het succesvol inzetten van big data voor beleid.
    • Herken je de ethische, wettelijke en infrastructurele dilemma’s rond big data en beschik je over handvatten om deze op te lossen;
    • Beschik je over instrumenten om datagestuurd beleid succesvol te implementeren in jouw eigen politiek-bestuurlijke omgeving;
    • Kun je zowel interne- als externe partijen adviseren over datagestuurd beleid;
    • Kun je de opgedane kennis direct toepassen op jouw eigen casus(sen) rond big data

Wat leer je tijdens de opleiding Big data en beleid?

"Zet me aan het denken over benutten data bij de overheid"

Onderwerpen als arenadenken, publieke waarden en alignment nader uitgediept vanuit perspectief big data. Deze opleiding maakt je rijker in het denken over en het toepassen van dit vraagstuk.

Menno Bak | Gemeente Zevenaar

Datums

De opleiding vindt plaats op de volgende vrijdagen:

22 januari 2021 09.30-16.45
    29 januari 202109.30-16.45
    5 februari 202109.30-16.45
    5 maart 202109.30-13.30

Daarnaast is er een aantal korte online contactmomenten. De opleiding wordt na 1,5 maand afgesloten met een online terugkombijeenkomst op 16 april 2021.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich op professionals werkzaam in de (semi) publieke sector die de waarde van big data voor hun organisatie willen herkennen en benutten. Denk aan:

• Senior beleidsadviseurs/ beleidsambtenaren publieke sector;(gemeente, provincie, waterschap, UWV)
    • Leidinggevenden en managers publieke en semipublieke sector (gemeente, provincie, waterschap, UWV).

"In een kort tijdsbestek nieuwe inzichten en ervaringen rijker geworden"

De opleiding hielp me ook om wat we al doen met Big Data te toetsen aan de nieuw geleerde theorieën. Het werken aan de eindopdracht gaf me houvast en leverde leidraden op die ik zeker bij de inrichting van ons Data Lab zal gebruiken.

Arjan van Etten | Gemeente Capelle ad IJssel

Deze opleiding organiseren we in samenwerking met de ESSB Academy.

De ESSB Academy is onderdeel van de Erasmus School of Soclal and Behavioural Sciences.

Docent

Dr. Rebecca Moody is assistant professor aan de Erasmus Universiteit met als onderzoeksfocus de link tussen technologie en data enerzijds en openbaar bestuur en beleid anderzijds. Hoe beinvloeden zij elkaar in termen van de inhoud, het proces en de uitkomst van het overheidsbeleid. Rebecca doet onderzoek naar informatie systemen, GIS, web 2.0 technologie, visualisatie, cybersecurity en big data, op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Wil je meer weten over de opleiding Big Data en Beleid?

Download nu de brochure

Andere opleidingen op het gebied van datagedreven werken:

Introductie tot Data Science & Machine Learning
    De opleiding Introductie tot Data Science & Machine Learning behandelt machine learning methoden die gericht zijn op het doen van voorspellingen en ontdekken van relaties.
    Privacy & Compliance
    Centrale vragen zijn hoe je als organisatie persoonsgegevens en bijzondere data (bijvoorbeeld camerabeelden en medische informatie) veilig kunt opslaan en eventueel bewerken of gebruiken/delen, zonder een inbreuk te doen op de privacy van betrokkenen.

Contact

Neem bij vragen over de opleiding contact op met Miranda Smit, Adviseur opleidingen

Maak online kennis met de opleiding Big data en Beleid

Algemeen

Big data gedreven beleid: iedereen heeft het erover. Wat kan en mag je ermee? Kijk hier het online proefcollege Big Data en beleid terug.

Wat kunnen we leren van het kinderopvangtoeslag debacle bij de belastingdienst?

Algemeen

Het kinderopvangtoeslag-debacle bij de Belastingdienst had voorkomen kunnen worden met betere kennis van Big Data. Dat is de mening van dr. Rebecca Moody.

Hoe Big data in de praktijk in Beleid worden gebruikt

Algemeen

Gastdocent Otto Trienekens geeft een inkijk in hoe de Veldacademie werkt met big data om bijvoorbeeld betere en slimmere steden te krijgen.

Datum(s)

De opleiding gaat van start 22 januari 2021.

€2495,- (vrijgesteld van BTW)

BTW
    Niet van toepassing
    Geen specifieke startdatum