Procesmanagement: Hoe ga je om met verschillende stakeholders binnen jouw project?
Leer effectief opereren in besluitvormingsprocessen

Cursus Opleiding Procesmanagement

Datum(s)

 

12 en 13 november 2020 (ONLINE)

Kosten

€ 1.675,- (vrijgesteld van BTW)

Hoe ga je om met verschillende stakeholders binnen jouw project? En met de uiteenlopende belangen? Dit zijn actuele vragen voor zowel overheden als bedrijven. De succesvolle Masterclass Procesmanagement van Ernst ten Heuvelhof en Hans de Bruin speelt hierop in: Je leert op een effectieve en succesvolle manier complexe besluitvormingsprocessen tot een goed einde brengen.

In een situatie waarin verschillende stakeholders uiteenlopende belangen hebben, is het aan de procesmanager om de verschillende partijen op één lijn te krijgen en het besluitvormingsproces tot een goed einde te brengen. In de masterclass Procesmanagement leer je inzicht te krijgen in de dynamiek van dergelijke processen, een goed procesontwerp te maken en om effectief gebruik te maken van de typische kenmerken van dit soort processen. Dit alles om tot betere besluiten te komen en grotere tevredenheid bij alle betrokken partijen.

Resultaten

Na het volgen van de masterclass Procesmanagement:
• voorkomt je dat processen verstropen
• weet je uiteenlopende partijen bij het besluitvormingsproces betrokken te houden
• eindig je voortaan processen met betere besluiten en grotere tevredenheid onder de betrokken partijen
• weet je effectief te opereren in complexe besluitvormingsprocessen
• geef je sturing aan processen zonder hierbij hiërarchische macht uit te oefenen

Datums

De tweedaagse masterclass Procesmanagement vindt plaats in het najaar van 09.30-16.30 uur op:

  • donderdag 12 november
  • vrijdag 13 november

"Ik heb met een grote glimlach geluisterd"

"Ik heb mijn hersenen gepijnigd, me verbaasd over mijn eigen valkuilen en over de complexiteit van op het eerste gezicht simpele vraagstukken (of andersom), en me heilig voorgenomen me nooit meer tot inhoudelijke discussies te laten verleiden als iets een proces is en geen project. Van dansende tafels tot eerlijk de taart verdelen: ik vond het geweldig." 
Ellis Buis 

Doelgroep

Deze tweedaagse masterclass is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij complexe bestuurlijke processen. Je bent bijvoorbeeld consultant, projectleider, projectmanager, projectsecretaris, procesmanager, adviseur of beleidsmedewerker.
 

Docenten

Prof. mr. dr. Hans de Bruijn: Hoogleraar Technische Bestuurskunde, Technische Universiteit Delft. Hans de Bruijn heeft veel boeken geschreven over procesmanagement, waaronder Managing Performance in the Public Sector.

Prof. mr. dr. Ernst ten Heuvelhof: Hoogleraar Bestuurskunde aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Hij publiceert over complexe besluitvormingsprocessen, over procesmanagement en over ontwikkelingen in de nutssectoren. In 2016 heeft hij een boek gepubliceerd over strategisch gedrag. Hiernaast adviseert hij (semi-)overheden en vervult hij een aantal maatschappelijke functies.

“blijf uit de inhoud en richt je op het proces"

De Masterclass is zeer leerzaam en inzichtgevend. De lesstof en praktijkvoorbeelden bleken voor alle cursisten, afkomstig uit een zeer gevarieerd aantal organisaties, heel herkenbaar en aansprekend. En juist deze gemêleerdheid ondersteunt de boodschap van de cursus: blijf uit de inhoud en richt je op het proces.
Nicole Weringh – Rechtspraak

Wilt u meer weten over de masterclass Procesmanagement?

Download nu de brochure
Masterclass Framing
Ontvang 10% korting op de masterclass Framing bij gelijktijdige inschrijving met de Masterclass Procesmanagement.
Masterclass Strategisch Gedrag
Ontvang 10% korting op de masterclass Strategisch Gedrag bij gelijktijdige inschrijving met de Masterclass Procesmanagement.

Contact

Neem bij vragen contact op met Mariëlle Elenbaas, adviseur opleidingen


 

Nieuws over Procesmanagement

Behaal optimaal resultaat in uw besluitvormingsprocessen

Algemeen

Stakeholders spelen een steeds belangrijkere rol in besluitvormingsprocessen in zowel de publieke als de private sector. Hoe haal je ondanks die complexiteit toch een optimaal resultaat?

Datum(s)

 

12 en 13 november 2020 (ONLINE)

Kosten

€ 1.675,- (vrijgesteld van BTW)

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Gedrag en maatschappij
Type
Cursus | Executive programma
Voertaal
Nederlands
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Schrijf je in door gebruik van de onderstaande link: