Procesverbetering & Compliance?

Volg de opleiding Process Mining en krijg grip op de processen
Datum(s)

najaar: 30 november en 7 december 2021

Kosten

€1.695,- (vrijgesteld van BTW)

Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs. Medewerkers van de EUR en Erasmus MC ontvangen 10% korting op de cursusprijs. 

Over de masterclass

Heb je te maken met complexe (bedrijfs)processen die lastig te beheersen zijn? Wil je meer controle krijgen over jouw processen en zo kosten besparen? Volg dan onze tweedaagse masterclass Process Mining! 

Process Mining is een eenvoudige techniek om snel inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen. Het principe is eenvoudig: mensen die binnen een organisatie computersystemen gebruiken laten sporen, in de vorm van data, na. Process Mining gebruikt deze data en maakt de afwijkingen en knelpunten op een visuele manier zichtbaar. Process mining is breed inzetbaar en kan ook worden gebruikt bij de analysefase van Lean Six Sigma trajecten. Grote bedrijven als Siemens, de NS en Nationale Nederlanden benutten de techniek voor het analyseren en optimaliseren van hun processen. De inzet van Process mining levert zo een flinke kostenbesparing op.  

Resultaten

Na het volgen van de praktische masterclass Process Mining:

 • Ben je bekend met de wetenschappelijke achtergrond van Process Mining
 • Weet je wat Process Mining is en voor welke vraagstukken het kan worden ingezet
 • Weet je welke data nodig is om Process Mining toe te passen
 • Heb je hands-on ervaring met de toepassing van Process Mining in het softwareprogramma Disco
 • Heb je kennis van typische data kwaliteitsproblemen en kun je de kwaliteit van een databestand beoordelen
 • Kun je een business case voor een Process Mining project opstellen

Datums

De tweedaagse masterclass Process Mining staat op de volgende datums gepland;

 • 30 november 2021
 • 7 december 2021

De tijden zijn van 09.30-17.00 uur, locatie: Rotterdam

" Aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in procesverbetering"

Veel geleerd over het werken en het analyseren van data en hoe hier mee om te gaan in Disco. Daarnaast veel tips en trucs die je mee krijgt vanuit de gedeelde
praktijkervaringen zijn zeer waardevol. Deze Masterclass kan ik iedereen aanraden die affiniteit heeft met proces mining of zich wil verdiepen in procesverbetering.

Doelgroep

De masterclass Process Mining is interessant voor iedereen die zich bezig houdt met het monitoren en verbeteren van (bedrijfs)processen en nog geen of beperkte ervaring met process mining heeft. Denk bijvoorbeeld aan informatieanalisten, procesanalisten, procesmanagers, business controllers, auditors, data-scientists en aan professionals die werken met Lean Six Sigma. Process Mining verkort de analysefase van een Lean Six Sigma traject met wel 60% en verbetert ook de analysekwaliteit. Voorbeelden van organisaties waar Process Mining veelvuldig toegepast wordt zijn: ziekenhuizen, multinationals, banken, transport en de reisbranche. 

Docent

Dr. Anne Rozinat heeft meer dan 15 jaar ervaring met Process Mining en heeft haar PhD Cum Laude behaald in de Process Mining groep van prof. Wil van der Aalst aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zij heeft al meer dan 100 Process Mining opleidingen gegeven en is mede-oprichter van Fluxicon, de makers van Disco. 

Rudi Niks heeft meer dan 10 jaar ervaring met het toepassen van Process Mining in grote organisaties. Als Master Black Belt was hij verantwoordelijk voor business transformaties en als Process Mining docent deelt Rudi zijn kennis en ervaring door de theorie te combineren met voorbeelden uit de praktijk.

De opleiding zal worden verzorgd door 1 van deze of beide docenten. 

"Een gebalanceerde masterclass"

Een leerzame masterclass in Process Mining met een gebalanceerde mix tussen theorie en praktijk (zelf oefenen met software tool:
Disco). Vooral de focus op alle randvoorwaarden (data cleaning, missing data analysis) mbt process mining waren nuttig. Mark van Someren

Contact

Neem bij vragen over de opleiding contact op met Miranda Smit; Adviseur opleidingen

E-mailadres
smit@erasmusacademie.nl
Telefoonnummer
0645420713
Kamer
M6-13
Ruimte
Van der Goot

Meer nieuws over Process Mining:

Datum(s)

najaar: 30 november en 7 december 2021

Kosten

€1.695,- (vrijgesteld van BTW)

Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs. Medewerkers van de EUR en Erasmus MC ontvangen 10% korting op de cursusprijs. 

BTW
Niet van toepassing
Begindatum
dinsdag 30 nov 2021
Begindatum
Startdatum wordt later bekendgemaakt
Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Bedrijfskunde
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline
Locatie

Najaar: Novotel Brainpark (Rotterdam)

Bekostiging

private

Inschrijving

Hieronder vind je de link waarmee je je kunt aanmelden voor de opleiding Process Mining:

Aanmelden Process Mining 30 november 2021

 

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen