Maak uw organisatie AVG proof
Ontdek de juridische, organisatorische en ict gerelateerde veranderingen van de AVG

Cursus Privacy, Data Governance en de AVG

Samenvatting

Type
Cursus
Datum(s)

Privacy, Data Governance en de AVG is op vrijdag 9 maart gestart. Wij hopen zo spoedig mogelijk de data en het programma van een volgende editie bekend te maken.

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)

Kosten

€ 1.795,- (vrijgesteld van BTW)

BTW
Niet van toepassing

Inhoud van de opleiding Privacy, Data governance en de AVG

Op 25 mei 2018 vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De AVG heeft grote gevolgen voor de werkzaamheden van organisaties die werken met persoonsgegevens. De AVG versterkt de privacyrechten van personen en privacyplichten van organisaties. Organisaties die niet voldoen aan de regelgeving riskeren hoge boetes. U kunt zich hierop voorbereiden door deel te nemen aan deze masterclass. U leert hoe de nieuwe wet- en regelgeving eruitziet en hoe u kunt voldoen aan de juridische, organisatorische en governance gerelateerde veranderingen die de AVG met zich mee brengt.

De masterclass biedt:

  • Een overzicht van de juridische, organisatorische en ict-technische aspecten gerelateerd aan de AVG
  • Een combinatie van theorie en praktijk
  • Docenten met veel praktijkervaring

De resultaten

  • U bent op de hoogte van de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van (de verwerking van) persoonsgegevens
  • U kunt de gevolgen van de inwerkingtreding van de AVG voor de eigen organisatie inschatten en adviseren over eventueel noodzakelijke maatregelen
  • U weet hoe u de informatiebeheersstructuur van uw organisatie kunt afstemmen op de AVG
  • U weet welke verantwoordelijkheden van de verplicht aan te stellen Functionaris Gegevensbescherming zijn en hoe dit er in de praktijk uitziet.

Deelnemer aan het woord

"Een zeer actueel en toepassingsgericht programma, dat zich direct laat gebruiken in de eigen werkpraktijk"

Datums

Privacy, Data Governance en de AVG is op vrijdag 9 maart gestart. Wij hopen zo spoedig mogelijk de data en het programma van een volgende editie bekend te maken.

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor iedereen die zich bezig houdt met het beheer en de verwerking van persoonsgegevens. Denk hier bij aan data-analisten, informatiemanagers, privacy adviseurs, privacy officers, security officers, compliance officers, data protection officers, functionarissen, juristen en informatiebeveiliging.

Docenten

De Masterclass Privacy, Data Governance en de AVG biedt afwisseling tussen theorie en praktijk. U krijgt les van verschillende docenten.

  • Kees van Noortwijk (Universitair Hoofddocent Recht en IT), 

  • Marijn Janssen (Hoogleraar ICT & Governance, TU Delft)
  • Huub de Jong (Advocaat (partner) Louwers IP Technology Advocaten)
  • Roeland Reijers (Chief information security officer/data protection officer) Erasmus Universiteit Rotterdam

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen speciale voorkennis vereist. De Masterclass is geschikt voor iedereen met een universitaire of hbo-opleiding, of een vergelijkbaar werk- en denkniveau.

Studiebelasting

De verwachtte studielast voor deze masterclass bedraagt circa 30 uur, dit omvat zowel de voorbereiding als de facultatieve opdracht .

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie.

Factsheet

Type
Cursus
Datum(s)

Privacy, Data Governance en de AVG is op vrijdag 9 maart gestart. Wij hopen zo spoedig mogelijk de data en het programma van een volgende editie bekend te maken.

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam (Campus Woudestein)

Kosten

€ 1.795,- (vrijgesteld van BTW)

BTW
Niet van toepassing
Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Informatica
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Let op: Privacy, Data Governance en de AVG is op vrijdag 9 maart gestart. Wij hopen zo spoedig mogelijk de data en het programma van een volgende editie bekend te maken.