Procesmanagement: Hoe gaat u om met verschillende stakeholders binnen uw project?
Leer effectief opereren in besluitvormingsprocessen

Cursus Procesmanagement

Datum(s)

Donderdag 21 en vrijdag 22 november 2019

Kosten

€ 1595,- (vrijgesteld van BTW)

Hoe gaat u om met verschillende stakeholders binnen uw project? En met de uiteenlopende belangen? Dit zijn actuele vragen voor zowel overheden als bedrijven. De succesvolle Masterclass Procesmanagement van Ernst ten Heuvelhof en Hans de Bruin speelt hierop in: u leert op een effectieve en succesvolle manier complexe besluitvormingsprocessen tot een goed einde brengen.

In een situatie waarin verschillende stakeholders uiteenlopende belangen hebben, is het aan de procesmanager om de verschillende partijen op één lijn te krijgen en het besluitvormingsproces tot een goed einde te brengen. In de masterclass Procesmanagement leert u inzicht te krijgen in de dynamiek van dergelijke processen, een goed procesontwerp te maken en om effectief gebruik te maken van de typische kenmerken van dit soort processen. Dit alles om tot betere besluiten te komen en grotere tevredenheid bij alle betrokken partijen.

Resultaten

Na het volgen van de masterclass Procesmanagement:
• voorkomt u dat processen verstropen
• weet u uiteenlopende partijen bij het besluitvormingsproces betrokken te houden
• eindigt u voortaan processen met betere besluiten en grotere tevredenheid onder de betrokken partijen
• weet u effectief te opereren in complexe besluitvormingsprocessen
• geeft u sturing aan processen zonder hierbij hiërarchische macht uit te oefenen

Datums

De tweedaagse masterclass Procesmanagement wordt aangeboden op de volgende dagen (van 09.30-16.30 uur): 

  • donderdag 21 november 2019   
  • vrijdag 22 november 2019          
     

"Ik heb met een grote glimlach geluisterd"

"Ik heb mijn hersenen gepijnigd, me verbaasd over mijn eigen valkuilen en over de complexiteit van op het eerste gezicht simpele vraagstukken (of andersom), en me heilig voorgenomen me nooit meer tot inhoudelijke discussies te laten verleiden als iets een proces is en geen project. Van dansende tafels tot eerlijk de taart verdelen: ik vond het geweldig." 
Ellis Buis 

Doelgroep

Deze tweedaagse masterclass is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij complexe bestuurlijke processen. U bent bijvoorbeeld consultant, projectleider, projectmanager, projectsecretaris, procesmanager, adviseur of beleidsmedewerker.
 

Docenten

Prof. mr. dr. Hans de Bruijn: Hoogleraar Technische Bestuurskunde, Technische Universiteit Delft. Hans de Bruijn heeft veel boeken geschreven over procesmanagement, waaronder Managing Performance in the Public Sector.

Prof. mr. dr. Ernst ten Heuvelhof: Hoogleraar Bestuurskunde aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Hij publiceert over complexe besluitvormingsprocessen, over procesmanagement en over ontwikkelingen in de nutssectoren. In 2016 heeft hij een boek gepubliceerd over strategisch gedrag. Hiernaast adviseert hij (semi-)overheden en vervult hij een aantal maatschappelijke functies.

“blijf uit de inhoud en richt je op het proces"

De Masterclass is zeer leerzaam en inzichtgevend. De lesstof en praktijkvoorbeelden bleken voor alle cursisten, afkomstig uit een zeer gevarieerd aantal organisaties, heel herkenbaar en aansprekend. En juist deze gemêleerdheid ondersteunt de boodschap van de cursus: blijf uit de inhoud en richt je op het proces.
Nicole Weringh – Rechtspraak

Wilt u meer weten over de masterclass Procesmanagement?

Download nu de brochure
Masterclass Framing
Ontvang 10% korting op de masterclass Framing bij gelijktijdige inschrijving met de Masterclass Procesmanagement.
Meer weten over Framing?
Masterclass Strategisch Gedrag
Ontvang 10% korting op de masterclass Strategisch Gedrag bij gelijktijdige inschrijving met de Masterclass Procesmanagement.
Meer weten over Strategisch Gedrag?

Contact

Neem bij vragen contact op met Mariëlle Elenbaas, adviseur opleidingen


 

Nieuws over Procesmanagement

Behaal optimaal resultaat in uw besluitvormingsprocessen

Algemeen

Stakeholders spelen een steeds belangrijkere rol in besluitvormingsprocessen in zowel de publieke als de private sector. Hoe haal je ondanks die complexiteit toch een optimaal resultaat?

Datum(s)

Donderdag 21 en vrijdag 22 november 2019

Kosten

€ 1595,- (vrijgesteld van BTW)

BTW
Not applicable
Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Overige gedrag en maatschapij
Type
Masterclass
Voertaal
Nederlands
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Via het onderstaande formulier kunt u zich inschrijven.
 


Ontvang 10% korting op de opleidingsprijs van de Masterclass Framing en/of Strategisch Gedrag bij gelijktijdige inschrijving met de Masterclass Procesmanagement.
Ik neem ook graag deel aan de:

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Dit e-mailadres gebruiken we voor het versturen van uw digitale factuur.
 
Ik ben alumnus van:


Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.