Cursus Procesmanagement

Samenvatting

Type
Masterclass
Datum(s)

11, 12 en 13 april 2018 van 09.30 uur - 16.30 uur.

Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Kosten

€ 1.995,- (April 2018)

BTW
Niet van toepassing

Inhoud
Wilt u leren van experts hoe complexe besluitvormingsprocessen te optimaliseren en Strategisch Gedrag te herkennen en te managen? Dan is de opleiding Procesmanagement iets voor u. Aan de hand van theorie geven wij u inzicht in het ontwerp van processen en leert u welke mogelijkheden er zijn om strategisch gedrag te ontwikkelen. U past de leerstof tijdens de cursus toe op een situatie waarin u zelf met procesmanagement bezig bent.

Resultaten
Na het volgen van de driedaagse masterclass kunt u:

  • complexe besluitvormingsprocessen verbeteren;
  • uiteenlopende partijen bij het proces betrekken;
  • voorkomen dat processen verstropen;
  • sturen zonder macht;
  • vormen van een mening over de toelaatbaarheid van strategisch gedrag.

Datums

  • 11 april 2018 tot en met 13 april 2018 van 09.30 - 16.30 uur

Doelgroep
Deze 3-daagse masterclass is bedoeld voor diegene die betrokken zijn bij complexe bestuurlijke processen en geïnteresseerd zijn in in het nut van strategisch gedrag binnen procesmanagement. U bent bijvoorbeeld consultant, projectleider, adviseur of beleidsmedewerker. De opleiding is bedoeld voor zowel het bedrijfsleven als de publieke sector.

Docenten
Prof. mr. dr. Hans de Bruijn: Hoogleraar Technische Bestuurskunde, Technische Universiteit Delft. Heeft veel boeken geschreven over procesmanagement, waaronder Managing Performance in the Public Sector, uitgegeven bij Routledge.

Prof. mr. dr. Ernst ten Heuvelhof: Hoogleraar Bestuurskunde aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Heeft het boek Strategisch gedrag in netwerken geschreven over Strategisch gedrag in netwerken, uitgegeven bij Boom bestuurskunde.

Acteurs/trainers
Roos Drenth is in 2001 afgestudeerd aan de AHK en sindsdien werkzaam als actrice/trainingsactrice/opleider/trainer/theatermaker.

Jet Pagnier trainde van 2005 tot 2008 aan verschillende theater opleidingen in Londen, en studeerde Meisner techniek bij The Actor's Temple. Zij maakt deel uit van het theatergezelschap The Dutch Factory.

Arjan Kindermans is opgeleid aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en is sinds 1988 werkzaam in verandertrajecten in organisaties in Nederland en elders.  

Catalijn Willemsen is opgeleid en werkt als actrice, sinds 2003 ook als actrice/trainer/schrijver/theatermaker in alle voorkomende beroepsgebieden. 

Testimonials 
“Voor iedereen die lui én slim wil leren opereren!
De Masterclass is zeer leerzaam en inzichtgevend. De lesstof en praktijkvoorbeelden bleken voor alle cursisten, afkomstig uit een zeer gevarieerd aantal organisatie, heel herkenbaar en aansprekend. En juist deze gemêleerdheid ondersteunt de boodschap van de cursus: blijf uit de inhoud en richt je op het proces”
Nicole Weringh – Rechtspraak

"Met enige vrees maakte ik me op voor twee dagen in de collegebanken. Op papier: zware sprekers, grootse projecten, lange dagen. Twijfelend of dit aan zou sluiten bij mijn eigen praktijk als projectcoördinator bij een corporatie, ging ik van start. Mijn twijfel bleek ongegrond: de dagen vlogen voorbij, het ene praktische voorbeeld wisselde het andere praktische voorbeeld af. Begrijpelijk taal, gestructureerde waardevolle inhoud en met humor gebracht. In sprekende rollenspellen werd onze eigen rol nog eens duidelijk. En dit allemaal vanaf een toplocatie: de 17e verdieping van de Erasmus Universiteit. Aanrader!" 
Gwen Rijkers 

"Ik heb twee dagen lang met een grote glimlach geluisterd, geleerd, mijn hersenen gepijnigd, me verbaasd over mijn eigen valkuilen en over de complexiteit van op het eerste gezicht simpele vraagstukken (of andersom), en me heilig voorgenomen me nooit meer tot inhoudelijke discussies te laten verleiden als iets een proces is en geen project. Van dansende tafels tot eerlijk de taart verdelen: ik vond het geweldig." 
Ellis Buis 

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Mariëlle Elenbaas, Adviseur opleidingen

E-mailadres
elenbaas@erasmusacademie.nl
Telefoon
010 408 2126
Kamer
M6-14

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Marielle Elenbaas - Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Factsheet

Type
Masterclass
Datum(s)

11, 12 en 13 april 2018 van 09.30 uur - 16.30 uur.

Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Kosten

€ 1.995,- (April 2018)

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Tijdsduur
3 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Gedrag en maatschappij
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring en Algemene Voorwaarden

Privacy verklaring: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie - welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden - op enigerlei wijze wordt bekendgemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkenen(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.