Snel en eenvoudig inzicht in bedrijfsprocessen
Process mining is de basis voor procesoptimalisatie

Cursus Process Mining

Datum(s)

Process Mining start op woensdag 3 april 2019.

Kosten

€1.645,- (vrijgesteld van BTW)
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Process mining schept orde in uw bedrijfsprocessen

Heeft u te maken met complexe bedrijfsprocessen die lastig te beheersen zijn? Wilt u meer controle krijgen over uw processen en zo kosten besparen? Volg dan onze tweedaagse masterclass process mining! 

Process mining is een eenvoudige techniek om snel inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen. Het principe is eenvoudig: mensen die binnen een organisatie computersystemen gebruiken laten sporen, data na. Process mining gebruikt deze data en maakt de afwijkingen en knelpunten op een visuele manier zichtbaar. Process mining is breed inzetbaar en kan ook worden gebruikt bij de analysefase van Lean Six Sigma trajecten. Grote bedrijven als Siemens, de NS en Nationale Nederlanden benutten de techniek voor het analyseren en optimaliseren van hun processen. De inzet van process mining levert zo een flinke kostenbesparing op.  

Deze masterclass biedt:

  • Een overzicht van de mogelijkheden van process mining
  • Praktische training voor mensen met geen of beperkte ervaring met process mining waarin u zelf analyses uitvoert in Disco, een software tool voor process mining
  • Uitgangspunten voor het integreren van process mining in uw business cases

Wat leert u ?

Na het volgen van de masterclass process mining:

  • Bent u bekend met de wetenschappelijke achtergrond van process mining
  • Weet u wat process mining is en voor welke vraagstukken het kan worden ingezet
  • Weet u welke data nodig is om process mining toe te passen
  • Heeft u hands-on ervaring met de toepassing van process mining in het softwareprogramma Disco
  • Heeft u kennis van typische data kwaliteitsproblemen en kunt u de kwaliteit van een databestand beoordelen
  • Kunt u een business case voor een process mining project opstellen

Zelf aan de slag met process mining?

De tweedaagse masterclass process mining wordt aangeboden op woensdag 3 en woensdag 10 april 2019. 

Voor wie is process mining interessant?

De masterclass process mining is interessant voor iedereen die zich bezig houdt met het monitoren en verbeteren van bedrijfsprocessen en nog geen of beperkte ervaring met process mining heeft. Denk bijvoorbeeld aan informatieanalisten, procesanalisten, procesmanagers, business controllers, auditors, data-scientists en aan professionals die werken met Lean Six Sigma. Process Mining verkort de analysefase van een Lean Six Sigma traject met wel 60% en verbetert ook de analysekwaliteit. 

Onze docenten

U krijgt les van Dr. Anne Rozinat of Rudi Niks.
Anne heeft meer dan 15 jaar 
ervaring met process mining en heeft haar PhD Cum Laude behaald in de process mining groep van prof. Wil van der Aalst aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zij heeft al meer dan 100 processminingopleidingen gegeven en is mede-oprichter van het processminingbedrijf Fluxicon, de makers van Disco.

Rudi Niks heeft meer dan 10 jaar ervaring met het toepassen van process mining in grote organisaties. Als Master Black Belt was hij verantwoordelijk voor business transformaties en als process mining docent deelt Rudi zijn kennis en ervaring door de theorie te combineren met echte voorbeelden uit de praktijk.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist. Ook is het niet nodig om ervaring te hebben met programmeren.

Studiebelasting

De studielast voor deze masterclass bedraagt, inclusief de twee cursusdagen, ongeveer 20 uur.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Datum(s)

Process Mining start op woensdag 3 april 2019.

Kosten

€1.645,- (vrijgesteld van BTW)
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Startdatum
Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Informatica
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

DatumsWoensdag 3 en woensdag 10 april 2019.
Prijs€ 1.645 (incl. dagarrangement, btw niet van toepassing)
LocatieNovotel Brainpark (Rotterdam)
Alumni10% korting voor alumni van Erasmus Academie | 5% korting voor alumni van de EUR en RSM
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 20 deelnemers

Persoonlijke gegevens

Factuurgegevens

Factuur naar
Ik ben alumnus van:

Ondertekening

Velden met een * zijn verplicht

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.