Process Mining
Snel en eenvoudig inzicht in processen. Pas uw inzichten direct toe in de praktijk en zorg voor optimale processen.

Cursus Process Mining

Datum(s)

Process Mining is op 11 september 2019 van start gegaan. De eerstvolgende editie staat gepland voor het 1e kwartaal van 2020. U kunt alvast een optie nemen door het formulier onderaan de pagina in te vullen.  In dat geval nemen wij contact op zodra de inschrijving online staat. 

Kosten

€1.645,- (vrijgesteld van BTW)
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

Heeft u te maken met complexe (bedrijfs)processen die lastig te beheersen zijn? Wilt u meer controle krijgen over uw processen en zo kosten besparen? Volg dan onze tweedaagse masterclass Process Mining! 

Process Mining is een eenvoudige techniek om snel inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen. Het principe is eenvoudig: mensen die binnen een organisatie computersystemen gebruiken laten sporen, in de vorm van data, na. Process Mining gebruikt deze data en maakt de afwijkingen en knelpunten op een visuele manier zichtbaar. Process mining is breed inzetbaar en kan ook worden gebruikt bij de analysefase van Lean Six Sigma trajecten. Grote bedrijven als Siemens, de NS en Nationale Nederlanden benutten de techniek voor het analyseren en optimaliseren van hun processen. De inzet van process mining levert zo een flinke kostenbesparing op.  

Resultaten

Na het volgen van de praktische masterclass Process Mining:

  • Bent u bekend met de wetenschappelijke achtergrond van Process Mining
  • Weet u wat Process Mining is en voor welke vraagstukken het kan worden ingezet
  • Weet u welke data nodig is om Process Mining toe te passen
  • Heeft u hands-on ervaring met de toepassing van Process Mining in het softwareprogramma Disco
  • Heeft u kennis van typische data kwaliteitsproblemen en kunt u de kwaliteit van een databestand beoordelen
  • Kunt u een business case voor een Process Mining project opstellen

Datums

De tweedaagse masterclass Process Mining zal opnieuw worden gepland in het 1e kwartaal van 2020; tijden van 9.30 tot 16.30 uur. 

" Aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in procesverbetering"

Veel geleerd over het werken en het analyseren van data en hoe hier mee om te gaan in Disco. Daarnaast veel tips en trucs die je mee krijgt vanuit de gedeelde
praktijkervaringen zijn zeer waardevol. Deze Masterclass kan ik iedereen aanraden die affiniteit heeft met proces mining of zich wil verdiepen in procesverbetering.

Doelgroep

De masterclass Process Mining is interessant voor iedereen die zich bezig houdt met het monitoren en verbeteren van (bedrijfs)processen en nog geen of beperkte ervaring met process mining heeft. Denk bijvoorbeeld aan informatieanalisten, procesanalisten, procesmanagers, business controllers, auditors, data-scientists en aan professionals die werken met Lean Six Sigma. Process Mining verkort de analysefase van een Lean Six Sigma traject met wel 60% en verbetert ook de analysekwaliteit. Voorbeelden van organisaties waar Process Mining veelvuldig toegepast wordt zijn: ziekenhuizen, multinationals, banken, transport en de reisbranche. 

Docent

Dr. Anne Rozinat heeft meer dan 15 jaar ervaring met Process Mining en heeft haar PhD Cum Laude behaald in de Process Mining groep van prof. Wil van der Aalst aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zij heeft al meer dan 100 Process Mining opleidingen gegeven en is mede-oprichter van Fluxicon, de makers van Disco. 

Rudi Niks heeft meer dan 10 jaar ervaring met het toepassen van Process Mining in grote organisaties. Als Master Black Belt was hij verantwoordelijk voor business transformaties en als Process Mining docent deelt Rudi zijn kennis en ervaring door de theorie te combineren met voorbeelden uit de praktijk.

De opleiding zal worden verzorgd door 1 van deze of beide docenten. 

"Een gebalanceerde masterclass"

Een leerzame masterclass in Process Mining met een gebalanceerde mix tussen theorie en praktijk (zelf oefenen met software tool:
Disco). Vooral de focus op alle randvoorwaarden (data cleaning, missing data analysis) mbt process mining waren nuttig. Mark van Someren

Wilt u meer weten over de opleiding Process Mining?

Download nu de brochure
Introductie tot Data Science & Machine Learning
Leer data beter te analyseren en leg een basis voor betrouwbare voorspellingen
Meer weten
Data Science & Predictive Machine Learning
Maak kennis met innovatieve machine learning methoden voor het doen van voorspellingen.
Meer weten

Contact

Neem bij vragen over de opleiding contact op met Miranda Smit; Adviseur opleidingen

Meer nieuws over Process Mining:

"Ik kan process mining nu in de praktijk toepassen"

Algemeen

Maarten Grefte volgde recent de Masterclass Process Mining en kijkt met een goed gevoel terug.

Procesverbetering begint met Process mining

Algemeen

Bedrijfsprocessen kunnen hoofdpijndossiers zijn. Vooral als ze teveel kosten, te lang duren en slecht verlopen. Process Mining, de nieuwe masterclass van Erasmus Academie schept orde in de chaos!

Datum(s)

Process Mining is op 11 september 2019 van start gegaan. De eerstvolgende editie staat gepland voor het 1e kwartaal van 2020. U kunt alvast een optie nemen door het formulier onderaan de pagina in te vullen.  In dat geval nemen wij contact op zodra de inschrijving online staat. 

Kosten

€1.645,- (vrijgesteld van BTW)
Alumni van Erasmus Academie ontvangen 10% korting op de cursusprijs. Alumni van de EUR en RSM Executive Education ontvangen 5% korting op de cursusprijs.

BTW
Niet van toepassing
Startdatum
Startdatum wordt later bekendgemaakt
Tijdsduur
2 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Informatica
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Locatie

Novotel Brainpark (Rotterdam)

Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Het is mogelijk om alvast een optionele aanmelding te doen voor de opleiding Process Mining 1e kwartaal 2020 zodat u verzekerd bent van een plek. 

Neem vrijblijvend een optie op de Opleiding Process Mining

Met deze optie wordt door Erasmus Academie vrijblijvend en kosteloos twee weken een plek voor u gereserveerd.
Laat hier uw telefoonnummer achter, dan neemt onze adviseur contact met u op.

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.
Naar aanleiding van uw reservering nemen we contact met u op.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie