Werken met de dynamiek van sociale innovatie
Leer hoe u maatschappelijke vernieuwing 'van onderaf' kunt stimuleren en ondersteunen

Cursus Sociale Innovatie en Transformatie

Datum(s)

Op dit moment is Erasmus Academie in overleg met Drift (Transition Academy) over een nieuw programma van deze opleiding. Mogelijk nieuwe startdatum voorjaar 2020.

Kosten

prijs nntb

Inhoud

Burgers en sociaal ondernemers nemen een steeds actievere rol in het ‘zelf-organiseren’ van diensten en producten. In allerlei domeinen waaronder de gezondheidszorg, onderwijs, voedselvoorziening, huizenbouw en energievoorziening nemen burgers en ondernemers het heft in eigen handen. Hierbij wordt vaak gebruik gebruikt van specifieke juridische constructies en economische modellen, zoals bijv. crowdfunding, collectief particulier opdrachtgeverschap, coöperatieve verenigingen en lokale ruildiensten. Overheden en bedrijven zoeken manieren om met dit soort ontwikkelingen om te gaan. De Masterclass Sociale Innovatie en Transformatie geeft inzicht in deze maatschappelijke innovatie ‘van onderaf’, biedt een overzicht van verschillende vormen van sociaal ondernemerschap en actief burgerschap en geeft handvatten om hier op een constructieve manier op in te spelen.

Resultaten

Via wetenschappelijke theorie en praktijkvoorbeelden ontwikkelt u een helder beeld van sociale innovatie. U heeft kennis van verschillende participatietechnieken, van het faciliteren van samenwerkingsprojecten, van co-creatie en van alternatieve businessmodellen.

Datums

De cursusdagen vinden plaats van 09.30 uur tot 16.30 uur - deels op Erasmus Universiteit Rotterdam en deels op  'uitdagende' externe locaties in Rotterdam. De datums voor 2019 zijn nog niet bekend.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in sociale innovatie, maatschappelijke verandering, nieuwe vormen van organisatie, sociaal ondernemerschap, actief burgerschap, en participatieve samenwerking. De opzet is vooral geschikt voor beleidsmakers, managers, ondernemers en adviseurs.

Docenten

Dr. Flor Avelino en Dr. Julia Wittmayer van DRIFT zijn de kerndocenten van deze masterclass.
Flor Avelino en Julia Wittmayer zijn momenteel als wetenschappelijk coördinatoren betrokken bij TRANSIT, een grootschalig internationaal onderzoek naar sociale innovatie en transformatie. Het docententeam bestaat uit een divers gezelschap van wetenschappelijk experts en ervaringsdeskundigen. De docenten komen uit verschillende domeinen (wetenschap, overheid, bedrijfsleven, middenveld en burgerinitiatief) en verschillende disciplines. Samen bieden zij een divers spectrum aan perspectieven.

Studiebelasting

De ervaring leert dat de studielast voor deze masterclass sterk persoonsgebonden is. Per bijeenkomst wordt ongeveer 6 uur voorbereiding van u gevraagd. 

Testimonials 

“Deze masterclass geeft inspiratie, energie en kennis. Vanuit verschillende perspectieven leren kijken, de vertaling van de theorie naar de praktijk en omgekeerd, business modellen die niet alleen gebaseerd zijn op geld, maar ook op andere transactiemiddelen. Gedreven docenten die met passie hun verhaal vertellen en kennis delen. De ervaringen van elkaar. Je krijgt zoveel handvatten aangereikt die je kan toepassen in jouw praktijk. Ik kan het iedereen aanraden die openstaat voor vernieuwing en verandering”.
Trees van der Gun – JSO Expertise Centrum.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Mariëlle Elenbaas, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Houd mij op de hoogte

Wilt u graag een adviesgesprek over deze opleiding?

Laat hier uw telefoonnummer achter, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op.
 

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Datum(s)

Op dit moment is Erasmus Academie in overleg met Drift (Transition Academy) over een nieuw programma van deze opleiding. Mogelijk nieuwe startdatum voorjaar 2020.

Kosten

prijs nntb

BTW
Not applicable
Startdatum
Tijdsduur
6 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Algemene sociale wetenschappen
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Bekostiging
Privaatonderwijs
Partner

Transition Academy

Aanmelden

Inschrijven pas mogelijk bij start van nieuwe editie (planning medio 2019)