Welsprekendheid in woord en daad
Praten kun je leren, spreken ook

Cursus Welsprekendheid in woord en daad (2024FD)

Datum(s)

Data: 4, 11 ,18 en 25 maart 2021

Dag en tijd: Donderdag 19.00 - 20.45 uur

Kosten

€120 (incl. BTW)

Inschrijfdeadline

4 maart 2021

'Dames en heren, welkom!' En dan begint het feest; de toespraak, de presentatie, het verhaal stroomt als vanzelf uit je mond of uit je pen en het publiek, de lezers zijn van de eerste tot de laatste seconde geboeid en na afloop zijn ze het roerend met je eens, vol begrip voor wat je bood.

Was het maar zo'n feest. Bij 'vanzelf' gaat het al mis. Bij de één lijkt het allemaal wel te lukken, bij de ander 'komt het niet over'; het ene publiek is razend enthousiast, het andere blijft angstwekkend stil. Maar hoe dan? In deze cursus bekijken we de oorsprong en historie van de kunst en vaardigheid van de welsprekendheid, passen die toe op moderne, dagelijkse voorbeelden, en kunnen tenslotte het geleerde toepassen. Want welsprekendheid begint als je je pen oppakt, je mond opendoet, voor de groep gaat staan. Het is van alle tijden. Dus ook, en in steeds grotere mate, van de onze.

Literatuur
Bij deze cursus hoort een reader. Deze wordt samen met verdere leeswijzers door de docent ter beschikking gesteld. Ter voorbereiding op de cursus vraagt de docent je goed te kijken en luisteren naar welsprekendheid in de praktijk, bij de vergadering, op de bruiloft of tijdens het debat in de Tweede Kamer.

Resultaten
Na afloop heeft de cursist kennis van ontstaan en ontwikkeling van welsprekendheid. Heeft die toegepast op historische en actuele voorbeelden. En kan zelf de vaardigheid toepassen in zijn dagelijks werken en leven.

Digitaal onderwijs
Deze cursus wordt online via ZOOM aangeboden en is te volgen via de eigen computer of laptop. Na aanmelding voor een cursus ontvang je van ons de benodigde praktische informatie omtrent ons digitale onderwijs. Wat kan je verder verwachten van ons digitale onderwijs?

  • Uitgebreide handleidingen bij de software die we gebruiken
  • Een gloednieuwe digitale leeromgeving, Maester, voor een verrijking van de leerervaring
  • Behulpzame hosts bij elk online college voor technische begeleiding
  • Interactie met medecursist en docent tijdens de online colleges
  • Mogelijkheid tot het terugkijken van elk online college
  • Privacy is, ook online, gewaarborgd

Over de docent

Math Osseforth is Classicus, was in een vorig leven plaatsvervangend rector van een Gymnasium, en geeft nu Klassieke Talen en KCV in Rotterdam. Daarnaast is hij mede-eigenaar/spreker van zijn bedrijf De Cicero Compagnie en organiseert samen met zijn vrouw reizen, cursussen en lezingen. In 2017 is hij gepromoveerd in linguïstiek en narratologie aan de VU Amsterdam. Hij presenteert zijn onderzoek met regelmaat in Oxford en Cardiff, en publiceert (recentelijk Sorbonne Parijs). Math Osseforth is een gepassioneerd spreker met een voorliefde voor geschiedenis en het gesproken en geschreven woord. Tenslotte zet hij die passie ook in bij het schrijven van Engelstalige en Nederlandstalige fictie.

Anderen bekeken ook:
Poëzie Lezen deel 2: klassiek en hedendaags
Anderen bekeken ook:
Waarheid in tijden van complot, post-truth en Trump

Contact

De medewerkers van Erasmus Academie werken thuis. Heb je vragen over het programma, stuur dan een mail naar: cursussen@erasmusacademie.nl.

Datum(s)

Data: 4, 11 ,18 en 25 maart 2021

Dag en tijd: Donderdag 19.00 - 20.45 uur

Kosten

€120 (incl. BTW)

BTW
Inclusief 21% BTW
Startdatum
Inschrijfdeadline

4 maart 2021

Tijdsduur
4 dagen
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Taal en cultuur
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
online
Bekostiging
Privaatonderwijs

Aanmelden

Ik meld mij aan voor dit programma

Ga naar het inschrijfformulier