Werken met waarden voor krachtige vormen van samenwerking
Leer bewust te sturen op gezamenlijke waarden

Cursus Werken met waarden in ketens, netwerken en allianties

Datum(s)

Wij verwachten in het voorjaar 2019 een nieuwe editie aan te bieden.

Kosten

N.n.t.b.

Inhoud van de module Werken met waarden in ketens, netwerken en allianties

Organisaties raken steeds meer betrokken bij ketens, netwerken en allianties. Doelen van organisaties kunnen vaak alleen gerealiseerd worden via samenwerking met andere organisaties. Voor deze samenwerking zijn nieuwe competenties en methodieken nodig, die aanvankelijk niet tot het profiel van bijvoorbeeld procesmanagers behoorden.

Voor een vruchtbare samenwerking, zonder hiërarchie, zal de professional op zoek moeten gaan naar horizontaal werkende verbindingsmiddelen. Waarden en op basis van waarden opgestelde profielen zijn hierbij cruciaal. Complicerend is dat het werken in ketens, netwerken en allianties in veel gevallen voor alle deelnemende partijen nieuw is. Het uitvinden en geaccepteerd krijgen van een adequate horizontale verbinding tussen de partijen, zonder terug te kunnen vallen op hiërarchie, is daarmee steeds een issue. Waarden en op basis van waarden opgestelde profielen zijn hierbij cruciaal. Het samen ontwikkelen van een waardenprofiel en dat als kompas inzetten brengt krachtige vormen van samenwerking tot stand.

Denk hierbij aan:

  • Integrale veiligheid – komt tot stand door samenwerking tussen de brandweer, gezondheidszorg en politie.
  • Een vitale stadswijk – komt tot stand door samenwerkende projectontwikkelaars, corporaties, ondernemers en gemeentelijke diensten.
  • Innovatieve huishoudelijke innovatie - komt tot stand door samenwerking tussen bijv. Philips en Sara Lee in de ontwikkeling van de Senseo. 

In puur private allianties gaat het in beginsel om het gezamenlijk realiseren van concurrentievoordeel, in puur publieke allianties gaat het om het algemeen publiek belang in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan werkgelegenheid, educatie, zorg, maatschappelijke betrokkenheid en milieu. In publiek-private samenwerkingen werken beide doelen naast elkaar.

Tijdens de module werken met waarden in ketens, netwerken en allianties doorloopt u de volgende stappen:

  1. Inleiding op de essenties van allianties en ketens
  2. Waarden onderzoeken en destilleren
  3. Waarden rubriceren
  4. Waarden gebruiken als navigatie – sturen op waarden

De resultaten

Na de module bent u in staat bewust te sturen op gezamenlijke waarden. De methodiek die aan bod komt is relatief simpel te leren, erg leuk om te doen en heel snel praktisch inzetbaar.
Na afloop van de module bent u in het bezit van nieuw gereedschap dat u direct in de praktijk kunt toepassen.

Meerwaarde

"Creëeren vanuit waarden in plaats van onderhandelen vanuit een 'belang' is het samenwerken van de toekomst. Heel fijn om dankzij deze intensieve dag inzicht te hebben in hoe je dit organiseert. Een interessante verdiepingsmodule dankzij een effectieve mix tussen theorie en praktijk."

Datums

De module Werken met waarden in ketens, netwerken en allianties heeft op 19 april 2018 plaatgevonden. We verwachten in het voorjaar 2019 een nieuwe editie aan te bieden.

Docent

De begeleiding is in handen van drsMaarten Königs, docent Alliantiekunde en partner Holland Branding Group.

Voorkennis

Voor deze module is geen speciale voorkennis vereist.

Contact

Vragen over de opleiding? Neem contact op met Sebastian Sparidis, Adviseur opleidingen

Incompany/maatwerk

Volgt u deze opleiding liever bij u op kantoor of heeft u specifieke wensen met betrekking tot deze opleiding? Overweeg dan een incompany/maatwerk opleiding. Neemt u hiervoor contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt.
tel: 31 (0) 10-4081819
e-mail: markus@erasmusacademie.nl

Houd mij op de hoogte

Ik wil ook graag een adviesgesprek

Zijn de verplichte velden (met een *) ingevuld?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld.

Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Datum(s)

Wij verwachten in het voorjaar 2019 een nieuwe editie aan te bieden.

Kosten

N.n.t.b.

Tijdsduur
1 dag
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Gedrag en maatschappij
Voertaal
Nederlands

Aanmelden

DatumWe verwachten in het voorjaar 2019 een nieuwe editie aan te bieden.
PrijsN.n.t.b.
LocatieHet VNAB Kennis- en ontmoetingscentrum te Rotterdam
CertificaatU ontvangt een certificaat van deelname van Erasmus Academie
AantalMaximaal 20 deelnemers

We verwachten in het voorjaar 2019 opnieuw de cursus Werken met waarden in ketens, netwerken en allianties aan te bieden. De datums van de nieuwe editie worden t.z.t. bekend gemaakt. Middels de website of via info@erasmusacademie.nl kunt u uw gegevens achterlaten, waarna wij u per mail op de hoogte houden.