Van globale trends tot lokale actie
Kennis en tools om de energietransitie te versnellen

Cursus Zo versnelt u de energietransitie

Datum(s)

Woensdag 19 juni 2019 van 09.30 - 16.30 uur

Kosten

€295,- (incl. koffie, thee en lunch. Vrijgesteld van BTW)

Inschrijfdeadline

Maximaal aantal deelnemers: 20

Het is in Nederland niet langer de vraag óf de energietransitie er komt, maar hoe we daar inhoud en vorm aan gaan gegeven. Met deze workshop vergroot u uw kennis, inzicht en netwerk om de energietransitie in uw professionele omgeving te versnellen.

De belangrijke aspecten van de energietransitie worden in vogelvlucht behandeld. We beginnen met een korte introductie in de transitiekunde. We zullen deze nieuw opgedane kennis gezamenlijk toepassen op een aantal casussen uit het energie systeem. Op deze manier leert u meer over het analyseren en doorgronden van de actuele ontwikkelingen in het energie systeem, krijgt u inzicht in de uitdagingen en oplossingen, in de rol van diverse spelers, en begrijpt u de obstakels en kansen. 

Wat leert u tijdens deze workshop?

De Summer Lab workshops bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. U gaat ook zelf aan de slag met praktijkvoorbeelden gerelateerd aan het thema van de workshop. 

Na het volgen van deze workshop:

  • Bent u in staat om actuele ontwikkelingen in het energiesysteem te analyseren en doorgronden
  • Heeft u inzicht in de uitdagingen en oplossingen en in de rol van de diverse spelers
  • Begrijpt u welke obstakels en kansen van sociale, politieke en institutionele aard verbonden zijn aan de energietransitie

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor mensen die werken of willen werken aan een ander, duurzamer energiesysteem. In het bijzonder is deze dag interessant voor:

  • Medewerkers van (semi)overheden die hun rol willen vormgeven in het ontwikkelen van duurzame energie en/of ondersteuning willen bieden aan de vragen vanuit de samenleving
  • Energiebedrijven en nieuwe energie-ondernemers, waaronder lokale energiecoöperaties
  • Intermediairs, zoals medewerkers van brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties en netwerkbedrijven

En verder voor iedereen die geëintereseerd is in een duurzame energietransitie.

Locatie

De workshop vindt plaats op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

De Erasmus Universiteit is goed bereikbaar via het OV.

Docent

Sem Oxenaar behaalde zijn master (Msc.) in Natural Resource Management aan de Humboldt Universiteit in Berlijn (2017) en studeerde hij economie en milieubeleid aan Amsterdam University College. Sem werkt bij Drift als docent, onderzoeker en adviseur en richt zich met name op de thema’s energie en natuurlijke hulpbronnen. Hij is geïnteresseerd in hoe overheden duurzaamheidstransities kunnen beïnvloeden en versnellen en welke instrumenten ze daarvoor tot hun beschikking hebben.

Complete aanbod Summer Lab

Bekijk nu het volledige aanbod aan workshops, colleges en kinderacademie

Totaalaanbod Summer Lab

Datum(s)

Woensdag 19 juni 2019 van 09.30 - 16.30 uur

Kosten

€295,- (incl. koffie, thee en lunch. Vrijgesteld van BTW)

Startdatum
Inschrijfdeadline

Maximaal aantal deelnemers: 20

Tijdsduur
1 dag
Aangeboden door
Erasmus Academie
Discipline
Sociologie
Voertaal
Nederlands
Instructievorm
offline

Aanmelden

Vult u de velden met een * zeker in, deze zijn verplicht.

Uw gegevens

Gewenste aanhef

Inschrijving Summer Lab

Ik schrijf mij in voor één of meer van de onderstaande programma's (u kunt meerdere mogelijkheden aanvinken). 

Aanbod Summer Lab

Factuur

Wordt de factuur door een andere partij (dan uzelf of uw partner) betaald? Vink dan dit vakje aan.

Heeft u nog opmerkingen? Plaats deze dan in het tekstveld hierboven.

Voorwaarden en ondertekening


Ik ga akkoord met de privacyverklaring en de algemene voorwaarden en schrijf mij in voor een workshop / meerdere workshops van het Summer Lab. Kosten €295,- per workshop. Bij de kosten zijn lunches, koffie/thee en cursusmateriaal inbegrepen. Alle bedragen zijn vrijgesteld van btw.

* De inschrijf- en betalingsvoorwaarden van Erasmus Academie vindt u op de website (opent u deze link a.u.b. in een nieuw venster).


Nieuwsbrief Erasmus Academie


Privacy verklaring: De persoonsgegevens die via dit formulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van Erasmus Academie ten behoeve van de deelnemersadministratie en/of communicatie. Erasmus Academie gaat vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie verwijzen wij u naar het privacy beleid van Erasmus Academie

Vertrouwelijke omgang met informatie: Voor de opzet van onze opleidingen is een sfeer van openheid en vertrouwen van groot belang. U moet vrijelijk informatie kunnen uitwisselen zonder dat die buiten het bestek van de opleiding bekend wordt. Met uw ondertekening van dit inschrijfformulier gaat u daarom akkoord dat geen enkele informatie – welke niet via openbaar toegankelijke informatie verkregen had kunnen worden – op enigerlei wijze wordt bekend gemaakt aan personen, bedrijven/organisaties buiten de context van deze opleiding zonder de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de betrokkene(n) en Erasmus Academie.

Algemene voorwaarden: Met de ondertekening verklaart u bekend te zijn en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Erasmus Academie. Een exemplaar van de Algemene Voorwaarden kan u op verzoek worden toegezonden.