Erasmus Academie voor een Leven Lang Leren

Verdiepende cursussen voor wie nieuwsgierig is en zin heeft om te leren
Hovo pratende begeleiders

Erasmus Academie cursussen (voorheen Hovo Rotterdam) organiseert verdiepende cursussen voor iedereen die nieuwsgierig is en zin heeft om te leren. Een vooropleiding is in de meeste gevallen niet nodig. Het is de laagdrempelige, en betaalbare mogelijkheid om kennis te maken met academisch onderwijs en de Erasmus Universiteit of om nieuwe kennis op te doen. Erasmus Academie is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Thema’s

De cursussen zijn ingedeeld volgens de standaard wetenschapsgebieden of thema’s: Taal & Cultuur, Mens & Maatschappij, Economie, Natuur, Gezondheidszorg en Techniek. Daarbinnen zijn de thema’s weer onderverdeeld in verschillende disciplines of vakgebieden. Elke cursus van Erasmus Academie is ingedeeld bij een van de thema’s. Bij Erasmus Academie volg je ook cursussen binnen vakgebieden die niet aan de Erasmus Universiteit worden gegeven.

Reductie

Jaarlijks volgen zo’n 3000 deelnemers een cursus bij Erasmus Academie. Velen volgen zelfs twee of meerdere cursussen. Erasmus Academie vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan een cursus. Voor wie het niet kan betalen bestaat de mogelijkheid om een reductie in de cursusprijs aan te vragen. Deelnemers kunnen een aanvraag hiertoe indienen bij het Erasmus Academie Fonds. De precieze voorwaarden worden nog bekendgemaakt.

Voordelen

Wie zich inschrijft voor een cursus bij Erasmus Academie kan behalve uitstekend onderwijs op academisch niveau, een aantal extra, gratis voordelen verwachten:

 • Of we nu online via Zoom colleges geven of live op de campus, er is altijd sprake van interactie en de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze docenten en te discussiëren met medecursisten.
 • Je krijgt een gratis gastaccount voor Wifi op de campus.
 • Je krijgt exclusieve toegang tot de digitale leeromgeving Erasmus Academie. Hier vind je verdiepende artikelen, aanvullende studiestof, inleidende video’s of kun je discussieren met medecursisten.
 • Je kunt je verder verdiepen door deel te nemen aan aangeboden excursies, reizen of via aanbevolen literatuur, films of exposities.

Kenmerken

 Wat kun je verder verwachten van onze cursussen:

 • De docent is specialist op zijn vakgebied. Wij werken met veel jonge docenten die midden in onderzoek zitten.
 • Alle cursussen worden gegeven op Bachelor jaar 1, academisch niveau. 
 • De kwaliteit van ons aanbod wordt getoetst door een commissie van (emeriti) hooglereraren van de Erasmus Universiteit Rotterdam en door jou zelf via de evaluaties.
 • Je volgt een cursus bij een uiterst betrokken en professionele docent.
 • Wij zijn AVG-proof; je gegevens zijn bij ons veilig en je privacy is gewaarborgd. 

Opleidingen

Naast verdiepende cursussen biedt Erasmus Academie gespecialiseerde opleidingen voor professionals. Jaarlijks volgen ruim 1500 professionals bij Erasmus Academie een gespecialiseerde opleiding op academisch niveau op het gebied van Recht, Digitaal, Bestuur en Sociaal. Het is de logische keuze voor iedereen die inspiratie, nieuwe vaardigheden en verdiepende kennis op academisch niveau zoekt.

Nieuwsbrief Cursussen

Met deze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over onze cursussen

Volg ons op LinkedIn

Direct op de hoogte over extra cursussen en programma updates? Je vindt het op onze LinkedIn

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen