Energie & transitie

De energiemarkt is enorm in beweging. Erasmus Academie speelt daarop in met gespecialiseerde incompany opleidingen. Wel of geen kolencentrale, investeren in duurzame energie, schaliegas of uiteindelijk misschien toch in kernenergie? Zeker in een gedereguleerde markt als die van energie, met een sterke concurrentie, zijn de juiste financiële beslissingen belangrijker dan ooit. Het besluit om bijvoorbeeld fossiele energiewinning af te stoten en zich enkel te gaan richten op het opwekken van duurzame energie, moet dan ook goed onderbouwd zijn.

Voor energiebedrijven is het belangrijk dat zij sterk moeten sturen op prijs en het omgaan met de risico's die voortvloeien uit de prijsschommelingen in de energiecontracten. Door dit alles zijn een gedegen portefeuillebeheer en een gedegen risicobeheer tegenwoordig van cruciaal belang voor het overleven en het succes van energiemaatschappijen.

In samenwerking met het Energy Finance Institute, een onderzoeksinstituut dat voort is gekomen uit de Erasmus School of Economics, ontwikkelt Erasmus Academie incompany opleidingen voor bedrijven en organisaties in de energiesector. De nadruk ligt daarbij op het financieringsdeel van energieprojecten. Het voordeel van een incompany opleiding is dat u specifieke casuïstiek centraal kunt stellen in de opleiding en uw medewerkers zo on-the-job de nodige competenties en kennis opdoen. Afhankelijk van de inhoud en het doel van de opleiding, kunnen ook mensen zonder noemenswaardige financieel economische achtergrond deelnemen.

Opleidingen die vallen onder dit thema zijn oa: Energy Finance en de Energie transitie.

Geïnspireerd? Geïnteresseerd? Nog vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@remove-this.erasmusacademie.nl.

Naam *
Organisatie *
Hoe wilt u dat wij contact opnemen?
E-mail *
Telefoon *
Wat is uw vraag? *

Notities met gewicht

Een notitie voorbereiden. Ontwikkelingen op een rij zetten. Een plan schrijven. Het is in elke (semi) overheidsorganisatie dagelijkse praktijk. Maar hoe krijgt uw beleidsnotitie de juiste invloed? Begin met het managen van de opdracht, dan denken, ordenen, argumenteren en dan pas formuleren. Met het juiste instrumentarium krijgt u een beleidsnotitie met impact.

Volg de online Masterclass Beleidsnotities met Impact