Grip op ICT

ICT-drama's bij de overheid én het bedrijfsleven zijn niet op te lossen door meer projectmanagement als Prince2. Wat nodig is is inzicht in wat er gebeurt als je werkprocessen vertaalt naar IT-systemen en wat de beperkende factoren zijn bij die reductie van zogenaamde 'objectsystemen' naar informatiesystemen. Op basis daarvan kunnen werkprocessen in kaart worden gebracht en beschreven, zodanig dat de complexiteit ervan gereduceerd kan worden naar een bruikbaar IT-ontwerp.

Een incompany opleiding kan in de situatie van het vertalen van werkproces naar IT-systeem van grote waarde zijn. Het is deze kennis die veelal ontbreekt, zowel bij leidinggevenden die zich geconfronteerd zien met een automatiseringsvraag, als de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het opzetten en uitvoeren van ICT-trajecten. Het resultaat is veelal de inzet van dure, externe consultants en geldverslindende IT-oplossingen, zonder echt grip te hebben op de inhoud of de kwaliteit van het werk.

Erasmus Academie verzorgt al jaren met veel succes post-initiële opleidingen op het terrein van informatiemanagement. De focus is daarbij steeds geweest om de drie cruciale componenten van zowel groot- als kleinschalige IT-projecten met elkaar in evenwicht te brengen: mens, organisatie en technologie. Het gaat er daarbij niet alleen om om het transformatieproces beter te begrijpen en zelf te kunnen uitvoeren, maar ook om welke eisen er aan een organisatie worden gesteld en uiteindelijk de competentie om IT-ontwerpen op hun waarde te beoordelen. Daarbij is het grote voordeel van een incompany opleiding dat u actuele casuïstiek centraal kunt stellen en direct kunt koppelen aan een concreet project.

Opleidingen die vallen onder dit thema zijn oa: Informatiemanagement en Sturen van ICT processen.

Geïnspireerd? Geïnteresseerd? Nog vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@remove-this.erasmusacademie.nl.

Naam *
Organisatie *
Hoe wilt u dat wij contact opnemen?
E-mail *
Telefoon *
Wat is uw vraag? *

Hoe onderscheidt u uw organisatie

Onderscheid uw organisatie door het verhaal erachter. Gebruik de kracht van verhalen en de verhaalstructuur voor het ontwikkelen en uiteenzetten van strategieën, positioneren, adviezen, organisatieontwikkeling en communicatiedoeleinden. In deze online Masterclass krijgt u de gereedschappen aangereikt voor het verzamelen, vormen en vertellen van de verhalen die voor uw organisatie en uw cliënten van betekenis zijn.

 Volg de online Masterclass Corporate Storytelling