Voorbeelden incompany Big data

Big data analyse

Voor een grote internationaal opererende financiele instellingen maakten we een op maat gesneden opleiding voor data en business analysten van verschillende afdelingen. Directe aanleiding voor deze incompany ligt in de sterk toegenomen eisen die aan datakwaliteit gesteld worden, ingegeven door o.a. verscherpte eisen van toezichthouders in de financiële sector en het maken van steeds realistischer risicoanalyses. Deze opleiding leert de juiste vragen te stellen en via diverse analysemethoden bruikbare informatie te oogsten om betere voorspellingen te kunnen doen en zinvolle verbanden te leggen.

Privacy en Big data

Bedrijfsleven en overheid zien grote kansen voor het massaal analyseren van die data. Big data bieden allerlei voordelen – zoals een op maat gesneden aanbod van producten, een grotere efficiëntie van verkeersstromen en een beter inzicht in de behoefte van burgers – maar roepen ook veel vragen op over de privacy van burgers en de sociale gevolgen van nieuwe vormen van categorisering door big data. Is het wel ethisch om je eigen personeel ongevraagd te volgen? Willen we wel dat verzekeraars risicoprofielen opstellen op basis van het analyseren van privacygevoelige gegevens? 

Het waren deze vragen die de basis vormden voor een 4 daagse maatwerkopleiding voor een grote gemeente. De vraag vanuit de organisatie was om een strategie te ontwikkelen waarin de medewerkers af moeten stappen van hun traditionele manier van werken en moeten gaan vertrouwen op de uitkomsten van analyses. 

Geïnspireerd? Geïnteresseerd? Nog vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op met Andreas Markus, opleidingsmanager zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@remove-this.erasmusacademie.nl.

Naam *
Organisatie *
Hoe wilt u dat wij contact opnemen?
E-mail *
Telefoon *
Wat is uw vraag? *