Voorbeelden incompany Energie & transitie

Incompany De Energie Transitie

Voor een grote gemeente lag de focus op de energietransitie. Naast het bespreken van specifieke onderdelen van een transitieproces probleemstructurering, visievorming, het identificeren van transitiepaden, het benoemen van doorbraakprojecten, en het evalueren en monitoren van lopende processen werd er ingezoomd op stedelijk transitiemanagement en de rol van burgers en sociaal ondernemers in deze veranderingsprocessen.

Incompany Energy Finance

Focus binnen dit 2 daagse maatwerktreject lag op kennis over de sterk veranderende energiemarkt. Sinds de liberalisering en de druk om CO2 emissie te verminderen, zijn de energiemarkten stevig in beweging. De liberalisering zorgt er onder andere voor dat gas en elektriciteit nu verhandeld worden op markten waar de marginale kosten van de verschillende aanbieders de prijzen bepalen. Het effect van deze en eventuele nieuwe veranderingen, zoals investeringen in (duurzame) energie, moeten grondig financieel worden doorgerekend. Doel was de interne adviseurs de benodigde financieel economische kennis bij te brengen die het hun mogelijk moet maken de waarde van duurzame iniatieven beter in te schatten.

Geïnspireerd? Geïnteresseerd? Nog vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op met Andreas Markus, opleidingsmanager zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@remove-this.erasmusacademie.nl.

Naam *
Organisatie *
Hoe wilt u dat wij contact opnemen?
E-mail *
Telefoon *
Wat is uw vraag? *