Voorbeelden incompany Overheid in beweging

Incompany Transitiemanagement

Voor een middelgrote gemeente lag de focus op een door de actuele kerntakendiscussie ingegeven bestuurlijke vernieuwingsslag. Ervaren beleidsadviseurs uit de gehele gemeentelijke organisatie vormden de doelgroep voor de opleiding. Doel van dit traject is om de gemeentelijke organisatie te vernieuwen en een betekenisvolle dialoog op gang te brengen tussen gemeente, burgers en organisaties. Een 7 daags maatwerktraject moet deze beleidsadviseurs ‘transitieproof’ maken. 

Incompany Beleidsanalyse

Deze maatwerkopleiding bestond in dit geval uit 3 dagen. De opleiding voor een afdeling van een ministerie werd opgezet langs de lijnen van de beleidscyclus: beleidsproblemen, beleidsinterventies, besluitvorming, implementatie, evaluatie. Naast de inbreng van de docenten was er natuurlijk de nodige ruimte voor inbreng van praktijkervaringen en van eigen cases door de deelnemers. Doel was vooral om het beleidsproces effectiever en efficienter te maken door de mogelijkheden voor ex ante evaluaties binnen het beleidsevalauatieproces serieus te onderzoeken en toe te passen. 

Geïnspireerd? Geïnteresseerd? Nog vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op met Andreas Markus, opleidingsmanager zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@remove-this.erasmusacademie.nl.

Naam *
Organisatie *
Hoe wilt u dat wij contact opnemen?
E-mail *
Telefoon *
Wat is uw vraag? *