Nieuws van Erasmus Academie

• Reflexief Monitoren raakt aan de houding hoe je staat tegenover innovatie

Margreet van Heest, alumna van de Masterclass Reflexief Monitoren, deelt haar ervaringen na het volgen van deze masterclass en vertelt over de toepassing ervan in de praktijk.

• Change management mini symposium

Mini-symposium Change Management; the next step op 7 oktober 2019 (13.30-15.30)  met sprekers van Prosci, Microsoft en Thermo Fisher Scientific

• Energietransitie: ingewikkelde legpuzzel die vraagt om regie

De concurrentie om het gemeentebudget is niet de enige reden waarom de energietransitie stokt. Voor programmamanagers is de energietransitie een flinke bestuurlijke kluif, die vraagt om regie.

• Samenwerken? Speel het spel!

Samenwerken moet! - daar lijkt het zo langzamerhand op. En dus moeten we ‘over onze schaduw heen springen’, onze eigen ‘importanties’ even aan de kant schuiven en denken in het ‘algemeen belang’.

• Bekijk het webinar over Hora est! Leren promoveren

Op zoek naar intellectuele verdieping? Overweeg dan om te promoveren als buitenpromovendus aan de EUR of een andere Nederlandse universiteit.

• Integrale informatiekwaliteit keiharde noodzaak

Integrale informatiekwaliteit zorgt ervoor dat data in oudere informatiesystemen ook in de toekomst nog toegankelijk zijn en informatie opleveren.

• De feiten over migratie en diversiteit

Dankzij een objectieve blik op migratie en diversiteit kun je meer grip krijgen op dit complexe thema. Hoogleraar Bestuurskunde Peter Scholten biedt een nuchtere blik op migratie.

• ICT gaat meer over mensen dan over techniek

Bij implementeren van nieuwe ICT-systemen gaat het over strategie, bestuur en beleid en tegenwoordig ook beveiliging. Op vrijdag 27 september 2019 start de opleiding Informatiemanagement

• Reflexief monitoren voor effectieve transities

Transities kennen een eigen, vaak onvoorspelbare dynamiek. Pas achteraf kun je de effectiviteit van je interventie beoordelen. Dat vraagt om een andere manier van monitoren: reflexief monitoren

• De informatiechaos de baas met IDDM

Organisaties krijgen steeds grotere hoeveelheden informatie te verwerken. Wat doe je met al die informatie in (digitale) documenten en hoe leg en houd je de verbinding tussen data en documenten?