Nieuws van Erasmus Academie

Current facets (Pre-Master)

• Promoveren, waar te beginnen?

De basis voor een succesvol promotietraject is een goed onderzoeksvoorstel. Academic Director Marja Flory legt uit hoe de opleiding Hora Est! kandidaten voorbereidt op hun promotietraject.

• Plaatje voorkant boek "Framing"

'Ik voel uw pijn’

Over de macht van taal in de politiek (Boekrecensie)

• Hans Robrtus

5 vragen over design thinking in het publieke domein

Wat is design thinking en waarom is het relevant voor de publieke domein? 5 vragen aan Hans Robertus,  kerndocent van de opleiding Design thinking in het publieke domein.

• Hal met veel mensen aan statafels

ICT gaat meer over mensen dan over techniek

• Waarom de AVG ook na 25 mei relevant is

Een goede toepassing van de AVG is en blijft ook na 25 mei heel belangrijk. CISO Roeland Reijers legt uit waarom.

• De belangrijkste vragen en antwoorden over promoveren

Heeft u de wens om te promoveren en wilt u hier serieus mee aan de slag? Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over promoveren.

• Ketenregie is als slow cooking

Samenwerken in ketens is populair. Meerdere partijen werken samen aan de oplossing voor een complex probleem. Het vergt echter wel geduld.

• Procesverbetering begint met Process mining

Bedrijfsprocessen kunnen hoofdpijndossiers zijn. Vooral als ze teveel kosten, te lang duren en slecht verlopen. Process Mining, de nieuwe masterclass van Erasmus Academie schept orde in de chaos!

Reflexief Monitoren

Transitieopgaven kenmerken zich door onverwachte obstakels en kansen. Wat echt belangrijk is, wordt vaak pas tijdens het proces duidelijk. Maar hoe kan dit gemonitord worden?

• Ilse van Andel promoveerde naast haar werk

Ilse van Andel volgde in 2009 met succes het programma Hora Est! Leren promoveren. Afgelopen december promoveerde zij aan de TU Delft. Lees hoe Ilse haar promotie combineerde met haar baan.