Nieuws van Erasmus Academie

• Verduurzamen via lokale belasting

Lokale belastingen kunnen een hulpmiddel zijn om klimaatplannen te verwezenlijken. Gemeenten moeten daarbij wel goed kijken naar het afwegingskader. Helaas ontbreekt lokaal vaak nog de juiste kennis.

• Energietransitie van klimaatakkoord naar realisatie

Met de unanieme instemming met het klimaatakkoord, gaan gemeenten een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Ketenregie kan helpen om de gestelde klimaat-ambities te realiseren.

• Benut nog dit jaar je opleidingsbudget

Wil je jouw opleidingsbudget voor 2019 inzetten, maar pas volgend jaar starten met een opleiding of training? Geen probleem! Schrijf je dan voor 20 december in voor een opleiding voor volgend jaar.

• Werken in ketens

Bij het aanpakken van maatschappelijke opgaven is het samenwerken in ketens bijna onvermijdelijk geworden. Drie ketenregisseurs vertellen over hun ervaringen bij de opleiding Ketenregie.

• Ken uzelf

Andreas Wismeijer is een van de populairste docenten van Erasmus Academie. Hij trekt volle zalen met zijn colleges over psychologie. Daarnaast geeft hij trainingen aan ‘financials’ over fraude.

• 1e dag van de opleiding Nudging: sturen op gedrag een succes

1e dag van de nieuwe opleiding Nudging: sturen op gedrag succesvol verlopen.

• Lunchlezing bij Waterschap Hollandse Delta

Inspiratie lezingen op kantoor populair

.Afgelopen woensdag was er een lunchlezing over ketenregie bij het Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk. Organisaties vinden steeds vaker hun weg naar Erasmus Academie voor een inspiratie lezing.

• Big data en beleid, wat moet je ermee?

Door big data kunnen beleidsmakers hun kennis vergroten, beleid effectiever maken, processen efficiënter en daarmee burgers (en de beleidsmakers zelf) blijer. Alleen gebeurt het niet of te weinig.

• Kijk nu het webinar over Hora est! Leren promoveren

Op zoek naar intellectuele verdieping? Overweeg dan om te promoveren als buitenpromovendus aan de EUR of een andere Nederlandse universiteit.

• Reflexief Monitoren raakt aan de houding hoe je staat tegenover innovatie

Margreet van Heest, alumna van de Masterclass Reflexief Monitoren, deelt haar ervaringen na het volgen van deze masterclass en vertelt over de toepassing ervan in de praktijk.