Nieuws van Erasmus Academie

• 1e dag van de opleiding Nudging: sturen op gedrag een succes

1e dag van de nieuwe opleiding Nudging: sturen op gedrag succesvol verlopen.

• Lunchlezing bij Waterschap Hollandse Delta

Inspiratie lezingen op kantoor populair

.Afgelopen woensdag was er een lunchlezing over ketenregie bij het Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk. Organisaties vinden steeds vaker hun weg naar Erasmus Academie voor een inspiratie lezing.

• Big data en beleid, wat moet je ermee?

Door big data kunnen beleidsmakers hun kennis vergroten, beleid effectiever maken, processen efficiënter en daarmee burgers (en de beleidsmakers zelf) blijer. Alleen gebeurt het niet of te weinig.

• Kijk nu het webinar over Hora est! Leren promoveren

Op zoek naar intellectuele verdieping? Overweeg dan om te promoveren als buitenpromovendus aan de EUR of een andere Nederlandse universiteit.

• Reflexief Monitoren raakt aan de houding hoe je staat tegenover innovatie

Margreet van Heest, alumna van de Masterclass Reflexief Monitoren, deelt haar ervaringen na het volgen van deze masterclass en vertelt over de toepassing ervan in de praktijk.

• Change management mini symposium

Mini-symposium Change Management; the next step op 7 oktober 2019 (13.30-15.30)  met sprekers van Prosci, Microsoft en Thermo Fisher Scientific

• Energietransitie: ingewikkelde legpuzzel die vraagt om regie

De concurrentie om het gemeentebudget is niet de enige reden waarom de energietransitie stokt. Voor programmamanagers is de energietransitie een flinke bestuurlijke kluif, die vraagt om regie.

• Samenwerken? Speel het spel!

Samenwerken moet! - daar lijkt het zo langzamerhand op. En dus moeten we ‘over onze schaduw heen springen’, onze eigen ‘importanties’ even aan de kant schuiven en denken in het ‘algemeen belang’.

• Integrale informatiekwaliteit keiharde noodzaak

Integrale informatiekwaliteit zorgt ervoor dat data in oudere informatiesystemen ook in de toekomst nog toegankelijk zijn en informatie opleveren.

• De feiten over migratie en diversiteit

Dankzij een objectieve blik op migratie en diversiteit kun je meer grip krijgen op dit complexe thema. Hoogleraar Bestuurskunde Peter Scholten biedt een nuchtere blik op migratie.