Nieuws van Erasmus Academie

Blijft u graag op de hoogte van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

• Reflexief Monitoren bij innovatie-experimenten, -programma’s en beleid

Reflexief monitoren voor effectieve transities

Transities kennen een eigen, vaak onvoorspelbare dynamiek. Pas achteraf kun je de effectiviteit van je interventie beoordelen. Dat vraagt om een andere manier van monitoren: reflexieve monitoring.

• Erasmus Academie introduceert Process Mining

Met Proces Mining brengt u snel en eenvoudig uw complexe bedrijfsprocessen in kaart. U ontdekt waar de kansen voor procesoptimalisatie liggen. De opleiding start 15 november.

• Alexander van Altena

Design thinking: 'Een moderne overheid moet innoveren'

Design thinking is een creatieve manier om samen met uw stakeholders tot innovatieve oplossingen te komen. Ontdek hoe deze methode past binnen projecten in het publieke domein?

• Prosci aan boord bij Damen Shipyards

Ronald van der Spoel werkt sinds 2013 als projectmanager bij Damen Shipyards. Hij volgde afgelopen najaar de cursus ‘Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen’ en maakte kennis met Prosci.

• Randstandvandaag.nl is de nieuwssite van de PDOJ

PDOJ start eigen nieuwssite

Vanuit het redactielokaal op de Erasmus Universiteit Rotterdam brengen studenten van de PDOJ eigen nieuws via randstadvandaag.nl: lokaal en nationaal met een vleugje buitenland.

• Je werk combineren met een studie filosofie

Er is veel belangstelling voor het volgen van cursussen filosofie. Twee deelnemers vertellen over de bijzondere ervaring die de filosofie hen biedt in combinatie met hun werk.

• Prosci verandermanagement

"Prosci is de PRINCE2 van verandermanagement"

Prosci is in de VS de standaard op het gebied van verandermanagement. Het benadrukt vooral de menskant van veranderen. Hoe krijg je mensen mee in verandering?

• Hans de Bruijn - Framing

‘Het gaat er niet om wat iemand zegt, het gaat erom wat anderen horen’

Vijf vragen, vijf antwoorden. Beknopt. Dat is het uitgangspunt van dit korte interview met prof.dr. Hans de Bruijn, docent van de Masterclass Framing.

• David Allen biedt een oplossing voor werkstress in vijf simpele stappen

De 5 stappen naar een leeg hoofd en minder werkstress

Door gedachten op te schrijven en te ordenen kan je helderder en creatiever nadenken. De befaamde productiviteitsgoeroe David Allen legt zijn methode uit aan een zaal studenten en wetenschappers.

• Hans Robrtus

5 vragen over design thinking in het publieke domein

Wat is design thinking en waarom is het relevant voor de publieke domein? 5 vragen aan Hans Robertus,  kerndocent van de opleiding Desiugn thinking in het publieke domein.