Nieuws

Het is trappen en gaan!

Donderdag, 3 augustus 2017

William Kobossen volgde in 2016-2017 het Hora-Est! Leren promoveren programma van Erasmus Academie. Het stimuleerde hem om ook daadwerkelijk voor een PhD te gaan. Inmiddels heeft hij een promotor. Hij deelt zijn ervaringen. “Doe onderzoek naar je verwondering, daar ligt je kracht!”

ICT gaat meer over mensen dan over techniek

Donderdag, 20 juli 2017

Sinds 1985 verzorgt Erasmus Academie opleidingen op het gebied van Informatiemanagement. Kernidee is altijd geweest dat ICT meer is dan techniek alleen. Implementeren van nieuwe ICT-systemen gaat juist ook over strategie, bestuur en beleid, werkprocessen, verandermanagement en tegenwoordig ook beveiliging. De mens is daarbij de zwakste schakel. Op 24 november gaat weer een nieuwe editie van start van onze Mastercourse Informatiemanagement.

Zomergroet Erasmus Academie

Maandag, 3 juli 2017

Gaat uw carrière voor de wind? De opvouwbare Erasmus Academie stormparaplu zorgt ervoor, net als onze cursussen, dat u altijd goed voorbereid op pad gaat.

Kies voor nieuwe vaardigheden en frisse inzichten en schrijf u deze zomer in voor een cursus van Erasmus Academie. U ontvangt dan op uw eerste cursusdag een stijlvolle, Erasmus Academie stormparaplu als welkomstgeschenk.

Sturen zonder doorzettingsmacht

Dinsdag, 20 juni 2017

Projectsturing maakt steeds vaker plaats voor processturing. Oorzaken zijn de opkomst van de netwerkorganisatie en de toegenomen complexiteit van problemen. Dat maakt het lastiger om alle actoren op een lijn te brengen. Niet alleen verschilt de perceptie van het probleem vaak per stakeholder, ook de belangen botsen. De procesmanager weet raad hiermee door eerder te streven naar een verhoging van de complexiteit in plaats van een reductie, en niet de oplossing centraal te stellen, maar het probleem.

Ketenregie is als slow cooking

Dinsdag, 20 juni 2017

Samenwerken in ketens is populair. Meerdere partijen werken samen aan de oplossing voor een complex probleem. Dat geldt zowel voor samenwerkingsverbanden tussen verschillende organisaties als binnen een organisatie. Wanneer is ketensamenwerking succesvol? En wat is de rol van de ketenregisseur?

Succesvol verandermanagement: de baas als sponsor

Dinsdag, 20 juni 2017

De succesratio van deze organisatorische aanpassingen is echter vaak laag. Verandermanagement staat of valt met de betrokkenheid van het leiderschap, die moet elke verandering actief sponsoren.

Masterclass Freelancen & Journalistiek Ondernemerschap

Dinsdag, 18 april 2017

Nog slechts enekele plaatsen beschikbaar bij Masterclass Freelancen & Journalistiek Ondernemerschap.

Strategisch Gedrag: hoe herken en gebruik je het?

Dinsdag, 11 april 2017

Rommelen met informatie, free riding, lekken, bluffen, ja-zeg-gen-neen-doen. Allemaal voorbeelden van strategisch gedrag. Dit soort gedrag komt overal voor, in allerlei processen, in allerlei gradaties en op alle niveaus. De 1-daagse Masterclass Strategisch Gedrag leert u hoe u strategisch gedrag kunt herkennen en hoe u het effectief kunt inzetten in processen.

Urgentie databeveiliging gemeenten vraagt om specialisten

Maandag, 10 april 2017

Gemeenten en andere overheden hebben hun databeveiliging vaak niet op orde, zo toont ook het recente rapport van de Rotterdamse rekenkamer. Het in huis halen van specialistische kennis over data analyse en informatiebeveiliging is voor gemeenten urgent en cruciaal. Erasmus Academie helpt met het in huis halen van de nodige kennis.

Actualiteiten Bestuursrecht: De invloed van bestuursrecht op burgers

Donderdag, 6 april 2017

Werkt u bij de lokale overheid en heeft u in de dagelijkse praktijk te maken met het bestuursrecht én de invloed hiervan op burgers? Dan is het programma Actualiteiten Bestuursrecht (start 12 mei 2017) wellicht interessant voor u. Door burgers goed te informeren kan veel juridisch getouwtrek worden voorkomen!