"Je kiest voor een bepaalde kwaliteitswaarborg"
Alumna Janneke Bakkker vertelt over haar ervaringen bij Erasmus Academie

Alumna vertelt

Erasmus Academie levert elk jaar honderden nieuwe alumni af. Wat zijn de drijfveren van deze professionals om op zoek te gaan naar verdieping? Alumna Janneke Bakker (37), advocaat en coördinator knowledge management bij Loyens & Loeff, vertelt over haar beweegredenen.

“Sinds een tijd ben ik niet meer praktiserend advocaat en heb ik een andere functie binnen ons kantoor. Ik ben nu verantwoordelijk voor de informatievoorziening en de kennisprocessen en –systemen. Die moeten er samen voor zorgen dat onze advocaten, notarissen en fiscalisten hun vak zo effectief mogelijk kunnen uitoefenen. Een nieuw vakgebied betekent nieuwe noodzakelijke kennis. Mijn juridische achtergrond plus mijn werkervaring als advocaat kan ik hier mee aanvullen.”

“Ik heb verschillende cursussen en opleidingen van Erasmus Academie gevolgd. Hora Est! was de eerste en daarna onder andere ook nog Informatie- en Documentmanagement en Data Analyse. Nu ben ik bezig met de opleiding Process Mining. Allemaal onderwerpen die actueel zijn. Die kennis heb ik in de dagelijkse praktijk ook nodig.”

“Het is zeker een voordeel dat ik meerdere opleidingen heb gevolgd. Ze sluiten namelijk heel goed op elkaar aan. Verbanden zijn steeds sneller duidelijker en je wordt expert in nieuwe vakgebieden. Door de verscheidenheid aan kennis die ik heb opgedaan, ga ik met veel meer expertise aan de slag.“

“Voor mij is het een bewuste keuze geweest om de cursussen hier in Rotterdam te volgen. Erasmus Academie is gelieerd aan de universiteit. Dat merk je aan de inhoud, de organisatie en de docenten. Je kiest voor een bepaalde kwaliteitswaarborg.”

“De combinatie met mijn werk is af en toe pittig. Het is intensief, maar het grote voordeel is dat je de geleerde kennis meteen in de praktijk kunt brengen. Mijn kennis is door de opleidingen heel snel toegenomen. In mijn dagelijkse praktijk kan ik de inzichten die ik heb opgedaan direct toepassen.”

“Samen met mijn team voer ik kleine en grotere veranderingen door in de processen binnen ons kantoor. Hiervoor is onderzoek nodig. De onderzoeksmethodiek van Hora Est! is hierbij zeer bruikbaar, maar ook bijvoorbeeld de inzichten rondom zaakgericht werken, zoals die bij Informatie- en Documentmanagement aan de orde zijn gekomen. Data Analyse en Process Mining zijn ook zeer effectieve methodes die ik later wil inzetten om doorgevoerde veranderingen te kunnen evalueren en verbeteren.”

“Binnen mijn kantoor wordt de meerwaarde van mijn toegenomen kennis ervaren. Ik ben een gedegen gesprekspartner op vakgebieden die wij niet van oudsher in huis hebben. Ook de kennis die ik niet direct kan toepassen, neem ik mee. Die inzichten komen op een later moment altijd weer van pas.”

“Nee, ik ben zeker nog niet klaar met bijscholen. De volgende cursus die gepland staat is Machine Learning. Dat is zo’n onderwerp waar je steeds meer over hoort en mee te maken krijgt. Dus dat betekent verder verdiepen.”