Alumnus Opleiding PALA bij Erasmus Academie

Hoe hebben onze alumni deze opleiding ervaren?
Actualiteiten opleiding Specialisatie Arbeidsrecht (PALA+)
Hajo Groeneveld

Op 15 september 2022 start Erasmus Academie weer met een geheel vernieuwde en efficiëntere editie van de opleiding "Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA)". De PALA is voor de arbeidsrechtjurist uit de praktijk dé leergang om zich te wapenen op het gebied van het arbeidsrecht. Het met goed gevolg volgen van de PALA is ook een van de voorwaarden om toegelaten te worden tot de VAAN. Wij zijn ontzettend benieuwd wat de opleiding onze alumni heeft gebracht.

Mr. Hajo Groeneveld, Arbeidsrechtjurist bij ARAG Rechtsbijstand, vertelt over zijn ervaringen en welke invloed deze opleiding heeft gehad op zijn professionele carrière. Wellicht is het ook wat voor jou!

Waar worstelde je mee, waarom was je op zoek naar deze opleiding? 
De PALA behandelt het arbeidsrecht in (vrijwel) de volle breedte en dat met toch een redelijke diepgang. Dat sprak mij aan. Na de PALA ben je weer helemaal up-to-date en heb je een goede basis.

Wat zou je hebben tegen gehouden om de opleiding te volgen?
Het voordeel van de PALA (de breedte ervan) is ook een nadeel, omdat er ook onderdelen zijn waar je als deelnemer wellicht nooit mee te maken hebt in je werk Op die punten moet je flink aan de bak, omdat je er niet kunt terugvallen op je ervaring, terwijl je er ook nog eens niet direct wat aan hebt voor je werk.

Waarom was het de investering waard, wat heeft het je opgeleverd? 
De PALA is een heel praktische opleiding in de zin dat je de opgedane kennis meteen kunt toepassen. Dat is natuurlijk heel waardevol. Verder wordt de PALA op de arbeidsmarkt ook beschouwd als een keurmerk. Op dit moment heb ik het erg naar mijn zin bij ARAG, maar je weet nooit wat de toekomst brengt en dan is het fijn om je te kunnen onderscheiden van anderen.

Waar profiteer je het meest van na afronding van de opleiding? 
De wetenschap dat je aardig weet waar je het over hebt, is heel prettig en geeft vertrouwen. Natuurlijk ben je na het volgen van de PALA niet op elk onderdeel daarvan een specialist, maar je beschikt wel over een goede basis en over de handvatten om waar nodig de opgedane kennis uit te diepen.

Heb je een voorbeeld van wat je direct, tijdens de opleiding, hebt toegepast in je werkpraktijk? 
Diverse. De PALA heeft mij gelukkig niet al te veel baanbrekende inzichten opgeleverd, maar wel een verbreding en verdieping van al aanwezige kennis en elke week kwam (en kom) ik wel dossiers tegen waarbij ik gebruik maak van een arrest waar ik tijdens de PALA op ben gewezen of waarbij ik mijn klant dingen uitleg op dezelfde overzichtelijke wijze als het mij tijdens de PALA is uitgelegd.

Zou je de opleiding aan anderen aanbevelen en zo ja, waarom? 
Zeker! Het levert je in relatief korte tijd een heel goede basis op.

Waarom koos je ervoor om de opleiding te volgen bij Erasmus Academie?  
Als je je met een opleiding wilt profileren als arbeidsrechtspecialist, heb je eigenlijk maar twee keuzes: PALA en Grotius. Mij sprak de PALA om verschillende redenen (zoals examenvorm) net wat meer aan.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Zoals gezegd, in de markt weet iedereen: je hebt PALA en Grotius. Als jurist zou ik haast zeggen: dat is een feit van algemene bekendheid ;)

Zou je nog een opleiding bij ons volgen en zo ja, welke lijkt je interessant en waarom? 
Op dit moment heb ik geen concrete behoefte aan een nadere opleiding, maar wanneer dat in de toekomst anders zou worden, zal ik zeker aan de Erasmus Academie denken.

Heb je nog een tip of opmerking om toe te voegen aan dit interview?
Ja, in verband met Corona werd de helft van de colleges in video-vorm aangeboden. Dat beviel mij persoonlijk geweldig. Daarmee werden de ‘live’ colleges ook wat beter te behappen qua duur. Ook in het post-corona tijdperk zou ik de video’s er dus zeker in houden! Mocht ook het onderwijs op afstand een blijvertje zijn, zou ik ervoor willen pleiten dat ook de mensen thuis vragen kunnen stellen. Nu mochten we toeschouwer zijn, maar niet deelnemen aan de les. Dat kan anno 2022 wellicht nog net wat beter.

> Dank voor de tip, we hebben er meteen werk van gemaakt! De leergang is nu blended met zowel fysieke bijeenkomsten als online colleges. Via de digitale leeromgeving (DLO) kun je je (thuis) grondig voorbereiden. Dat betekent efficiënter en duurzamer studeren, met een beter resultaat.

Bedankt voor dit interview, Hajo!

Meer informatie

Op donderdag 15 september start Erasmus Academie met een nieuwe editie van de Opleiding Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA). Meer informatie over deze opleiding en de mogelijkheid tot inschrijven, vind je hier.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen