Een leven lang leren betekent voor mij...

Wat betekent een leven lang leren voor jou?
Sanne Donders

Eind december konden de abonnees op de nieuwsbrieven van Erasmus Academie meedoen met een winactie voor een exemplaar van het nieuwe boek van Sanne Donders: ‘OVER ALLES wat nergens op lijkt’. De drie prijswinnaars zijn nu bekend. Lees hier wat Een leven lang leren voor hen betekent.

Niets is zo uniek als het gewone. Want wat voor jou gewoon is, is voor een ander wellicht heel bijzonder. Met dat idee in haar achterhoofd, maakte fotograaf Sanne Donders een serie alledaagse portetten van gewone en daarom ook bijzondere Rotterdammers. Het resulteerde in haar boek ‘OVER ALLES wat nergens op lijkt’. 

Met dat in het achterhoofd zijn er drie winnaars geselecteerd van de winactie. Zij zullen eerdaags het fotoboek van Sanne Donders thuis in de brievenbus ontvangen. 

"Een leven lang leren betekent voor mij... De kers op de taart"

Piet Beers

"Een leven lang leren betekent voor mij... De vervulling van een wens die ik al als 12-jarig meisje had"

Cora Heintz

"Een leven lang leren betekent voor mij... Elke dag een nieuw venster op de wereld"

Lieke van der Linden

CV

Sanne Donders won in 2016 in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment een Zilveren Camera voor de fotoserie over Eveline, die opgenomen is in dit boek. Ook won Donders in 2019 samen met Peter Groenendijk de Rotterdamse Persprijs voor de serie artikelen over de Tweebosbuurt, was het werk van Donders in 2019 te zien in de Kunsthal en ontving Sanne Donders in 2020 een stipendium van Schiedams Water. Daar komt het winnen van de Rabo Photographic Portrait Prize 2020 op 20 november 2020 bij!

Meer informatie

OVER ALLES wat nergens op lijkt

In het boek Over Alles wat nergens op lijkt klinkt een luid applaus voor heel veel ‘gewone’ mensen. Het is een boek over het leven van moeders, over hun zonen en dochters, over engelen en honden. Maar ook een boek over zorg en liefde, over grote en kleine dromen. Over nachten waarin je soms je bed nauwelijks ziet en over de behoefte aan publiek of gewoon een knuffel. Een boek over drukke gezinnen waarin alles toch net weer lukt (en soms ook niet), een boek over de aai over je bol en het extra pannetje soep, over opstaan en weer doorgaan.

Over Alles wat nergens op lijkt laat zien dat er in een stad heel veel soorten ‘gewone levens’ zijn. Voor dit boek volgde fotograaf Sanne Donders 33 Rotterdammers van opstaan tot slapengaan, van jongeren tot vrouwen die buurthuizen drijvende houden, van zorgzame oma’s en vaders tot sporters en dichters.

De schrijvers Sanneke van Hassel, Elfie Tromp, Carolina Trujillo, Elsbeth Grievink, Maureen Versprille, Dénis van Vliet, Birgit Bekker en Hanneke van Houwelingen hebben verschillende geportretteerden geïnterviewd, dichter Derek Otte heeft een allesomvattend voorwoord geschreven.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen