Erasmus Academie voor een Leven Lang Leren
Presenteert een zomer vol innovatie en inspiratie

Erasmus Academie Summer Lab 2020

Van 8 juni tot en met 3 juli organiseert Erasmus Academie weer het Summer Lab. Het Summer Lab is een initiatief van Erasmus Academie voor een Leven Lang Leren en biedt een gevarieerd en laagdrempelig aanbod van innovatieve workshops en verdiepende cursussen voor een breed publiek. 

Het Summer Lab brengt het beste van Erasmus Academie samen: een gecombineerd aanbod op academische niveau voor werkende professionals en geïnteresseerde volwassen. Daarnaast is er een parallelprogramma voor kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot 12 samen met hun (groot)ouders.

Centraal tijdens het Summer Lab staat de kwaliteit; alle workshops, colleges en themadagen zijn van academisch niveau en richten zich op hedendaagse, actuele thema’s. Het programma is verder een continuüm van verschillende onderwerpen, werkvormen voor diverse doelgroepen. 

Workshops en themadagen presenteren de actuele stand van zaken in lopend wetenschappelijk onderzoek rond hedendaagse thema’s en dilemma’s. Ze zijn bedoeld voor professionals en verder iedereen met interesse in het onderwerp. De workshops omvatten in totaal 4 lesuren, onderbroken door een lunch; het laatste uur is bedoeld voor discussie. Workshops bieden praktisch informatie, multidisciplinaire perspectieven, innovatieve oplossingen en moeten inspireren tot nieuwe inzichten en ideeën in een bepaald werk- of kennisveld. De workshops staan onder leiding van (jonge) wetenschappers en experts in hun vakgebied. 

Verdiepende Colleges zijn bedoeld voor iedereen met interesse in hedendaagse thema’s. Tijdens de interactieve bijeenkomsten verdiept men zich in actuele onderwerpen. Doel is kennis te verbreden en verdiepen en inspireren tot nieuwe inzichten en ideeën. De colleges bestaan uit drie a vier bijeenkomsten van 2 uur en zijn van academisch niveau.

En ook dit jaar zal er weer een Kinderacademie zijn voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 8-12 jaar.

Blok 8 juni tot en met 3 juli in je agenda en houd de website van het Summer Lab 2020 in de gaten voor het meest actuele aanbod.
 

Meer informatie

Volg het meest actuele aanbod tijdens het Summer Lab op www.eur.nl/erasmusacademie/summer-lab