Foto's van Sanne Donders op de website van Erasmus Academie

Serie portetten van Sanne Donders op de website van Erasmus Academie
Sanne Donders

De Rotterdamse fotograaf Sanne Donders (38) maakte een boek met serie alledaagse portetten van Rotterdammers. Een selectie van de foto's is te zien op onze website. Een eerbetoon aan al die gewone en tegelijkertijd bijzondere Rotterdammers. Omdat ook het gewone uniek is.

Niets is zo uniek als het gewone. Want wat voor jou gewoon is, is voor een ander wellicht heel bijzonder. En door recht te doen aan ieders gewoon, zien we een wereld waarin niemand op elkaar lijkt.Met dat idee in haar achterhoofd, maakte fotograaf Sanne Donders (38) een serie alledaagse portetten van gewone en daarom ook bijzondere Rotterdammers. Het resulteerde in een bijzonder boek: ‘OVER ALLES wat nergens op lijkt’. Een selectie van de portretten is te zien op de website van Erasmus Academie.

Gewone, ongewone mensen

In het boek OVER ALLES wat nergens op lijkt klinkt een luid applaus voor heel veel ‘gewone’ mensen. Het is een boek over het leven van moeders, over hun zonen en dochters, over engelen en honden. Maar ook een boek over zorg en liefde, over grote en kleine dromen.

Binding

Dromen najagen is een thema waar wij bij Erasmus Academie een sterke binding mee voelen. Jezelf blijven ontwikkelen en een leven lang leren als uitgangspunt. Het is immers nooit te laat om te studeren! Om die reden en vanwege haar Rotterdamse roots heeft Erasmus Academie besloten om in samenwerking met fotograaf Sanne Donders een selectie van de foto's te plaatsen op de website van Erasmus Academie. Portretten van alledaagse mensen, zoals jij en ik, en tegelijkertijd ook heel bijzonder.

Sanne Donders

Sanne Donders won in 2016 in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment een Zilveren Camera voor de fotoserie over Eveline, die opgenomen is in dit boek. Ook won Donders in 2019 samen met Peter Groenendijk de Rotterdamse Persprijs voor de serie artikelen over de Tweebosbuurt, was het werk van Donders in 2019 te zien in de Kunsthal en ontving Donders in 2020 een stipendium van Schiedams Water. Op 20 november 2020 heeft Sanne Donders de prestigieuze Rabo Photographic Portrait Prize 2020 gewonnen.

Saar

Amina Hussen

Andre Redan

Marzena en Marcelina

Mohammed Haddouch

Nadir, Habiba en Rihan

Alle foto's ©Sanne Donders.

Meer informatie

Het boek ‘OVER ALLES wat nergens op lijkt’, is verkrijgbaar via uitgeverij Kyosei en bij de betere boekhandel.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen