Incompany of open opleiding?

Wij helpen je met het maken van de juiste keuze!

Heb je binnen jouw organisatie een aantal medewerkers met dezelfde leerbehoefte, dan is het niet altijd eenvoudig een keus te maken tussen een open opleiding of een inhouse variant. Onderstaand advies helpt bij de keuze voor de opleiding die het best past bij jouw doelen.

 

Open opleidingen zijn er bij Erasmus Academie in veel varianten. Van 1-daagse programma's over thema’s als Framing en Strategisch gedrag, tot meerdaagse opleidingen als Transitiemanagement, Regie- en  Ketensamenwerking of Informatiemanagement. Met een open opleiding verzeker je je van een programma dat tevoren tot in de puntjes uitgewerkt is.

Incompany

Heb je 4 of 5 medewerkers die dezelfde leerbehoefte hebben dan is het volgen van een open opleiding een goede optie. Als er meer dan 6 personen geïnteresseerd zijn dan ligt een open opleiding minder voor de hand en is het slim om de mogelijkheid van een incompany traject te verkennen.

Flexibiliteit

Het organiseren van een incompany traject geeft je een grote mate van flexibiliteit in zowel onderwerp, werkvorm en planning.  Op basis van het onderwerp gaan wij op zoek naar een docent met de juiste expertise. We werken met een ruime pool van experts uit zowel de wetenschap als de praktijk. Hun kennis en ervaring sluiten aan op veelvoorkomende kennisvragen, zoals regie in netwerken, procesmanagement, actualiteiten arbeidsrecht en informatiemanagement. 

Combinaties

Ook buiten deze thema´s zijn vanzelfsprekend incompany trajecten mogelijk. Dan zoeken we naar de juiste docenten die passen bij de opdracht. Dat kunnen combinaties zijn van wetenschappelijke staf van de EUR of andere instellingen en deskundigen uit de praktijk. 

De voordelen van een open opleiding:

 • Leren binnen een heterogene deelnemersgroep waarin de leervragen en kennis van deelnemers uit soms zeer verschillende organisaties tot verrassende inzichten kunnen leiden. Oplossingen voor langlopende problemen zijn in andere organisaties soms al lang voorhanden. Deelnemers kunnen zelf tijdens de opleiding toetsen of een bestaande oplossing ook voor de eigen leervraag hout snijdt.
 • Indien je meerdere medewerkers wilt opleiden, hoeft u deze niet tegelijk naar een cursus te sturen. Je mist dan niet jouw voltallige personeel.
 • Inschrijvingsproces gaat snel en makkelijk via de website.

De voordelen van een incompany:

 • Maatwerk: een groot voordeel is dat de opdrachtgever de opleiding specifiek kan afstemmen op de organisatie en haar medewerkers. Vooraf worden behoeften, doelstellingen en het budget besproken, waarna de aanbieder de inhoud van de opleiding ontwikkelt.
 • De touwtjes in handen; de opdrachtgever bepaalt zelf de startdatum en de locatie.
 • Cohesie; deelnemers leren elkaar beter kennen, kunnen elkaar helpen en ontwikkelen zich vanuit een gezamenlijk (organisatie)belang. Dit versterkt de onderlinge samenwerking.
 • Kosten; een incompany opleiding is meestal goedkoper dan een externe opleiding. Maatgevend in de uiteindelijke prijs is de hoeveelheid te leveren maatwerk.
 • Eigen huisstijl; de lesstof kan (deels) in de huisstijl van de opdrachtgever worden aangeboden, al dan niet via een eigen platform. Bestaande content van de opdrachtgever is desgewenst toe te voegen aan de online leeromgeving.
 • Naadloze aansluiting; een voordeel van een incompany is dat eerdere opleidingstrajecten op hetzelfde thema tevoren besproken kunnen worden zodat dubbelingen vermeden worden en zoveel mogelijk voortgebouwd kan worden op reeds ingezette trajecten.

 

CV

Meest gevraagde incompany opleidingen:

 1. Procesmanagement
 2. Ketenregie  (Regie in ketens en Netwerken)
 3. Informatiemanagement
 4. Integraal Data en Document Management
Meer informatie

Geïnteresseerd in een incompany opleiding?

Neem contact op met Andreas Markus: +31 (0)6 14655216 of markus@erasmusacademie.nl

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen