Kijk hier het online proefcollege van 25 september 2020 terug

Het hoe, wat en waarom

De opleiding Informatiemanagement leert je om succesvol bij te dragen en leiding te geven aan het uitdagende traject van informatie­voorziening binnen jouw organisatie. Het belang hiervan is in de huidige tijd alleen maar groter geworden.

Kijk hier het online proefcollege terug. 

online proefcollege Informatiemanagement 25 september 2020

De opzet van de opleiding Informatiemanagement is blended, dat wil zeggen dat face-to-face bijeenkomsten worden afgewisseld met een aantal interactieve online bijeenkomsten. Graag willen we je kennis laten maken met hoe een online college er tijdens de opleiding uitziet.

Op 25 september 2020 9.30-11.00 uur gaven de kerndocenten prof. dr. Jos van Hillegersberg en drs. Patrick Laenen een inkijkje in open data en gingen met deelnemers in discussie.  

Open data dragen bij aan een transparantere en informatiezuinigere wereld. Of het nu bijvoorbeeld gaat om Common Ground bij gemeenten, om het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) of COVID: zij kunnen niet zonder open data.

Wat is open data precies? Hoe past het in een informatiestrategie? Waarom zou je als organisatie open data gebruiken en/of aanbieden Wat is er nodig om open data beschikbaar te stellen, hoe past het in de architectuur en wat zijn de kosten/baten? Welke goede voorbeelden zijn er ter inspiratie?

Tijdens het online proefcollege kon je kennismaken met de docenten en meteen je vragen over de opleiding stellen. 

 

Laatste kans om online je vragen stellen over Informatiemanagement aan de docent!

Neem deel aan de online vragensessie met drs. Patrick Laenen op 16 oktober 2020 13.00-13.30 uur. Meld je hiervoor aan via smit@erasmusacademie.nl.

Meer informatie

De opleiding Informatiemanagement vindt elk jaar plaats in het voor- en najaar. 

Wil je meer weten over de opleiding?

Neem dan contact op met:

Miranda Smit

Adviseur Opleidingen

T: 0104088687

E: smit@erasmusacademie.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen