Meet the teacher: Hans de Bruijn - Opleiding Framing

Op vrijdag 1 juli (online) en dinsdag 6 december (op locatie) 2022 vindt de 1-daagse opleiding Framing plaats o.l.v. kerndocent prof. mr. dr. Hans de Bruijn. De Bruijn is Hoogleraar Technische Bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft en expert op het gebied van framing. Hij  is auteur van diverse boeken en heeft een wekelijks column over framing in Dagblad Trouw.

Lees hieronder een voorproefje van de artikelen en kom erachter welke rol Framing kan hebben!

In zijn meest recente column schrijft De Bruijn over "Mooie oneliners over de oorlog". Hij haalt hierin Kaja Kallas, de premier van Estland, aan. Zij zegt "De waarden bepalen de grenzen, de grenzen bepalen niet de waarden". Poetin zegt aan de andere kant "De grenzen bepalen de waarden". Kallas en Poetin hebben duidelijk andere denkbeelden en framen deze ook anders. Dit heeft verschillende gevolgen. Hoe zij gebruik maken van framing en welke gevolgen dat heeft, lees je in deze column.

"Mooie oneliners over de oorlog" - Hans de Bruijn

De Bruijn schrijft in een ander artikel "Als de kogels niet op de juiste plaats zijn, heb je niets aan strategie". Hij schrijft over het verschil tussen strategie en logistiek. Volgens hem is een strategie waardeloos als de logistiek niet goed uitgedacht of gepland is. Strategie zou je kunnen zien als een soort framing. Uiteindelijk gaat het echter niet om het frame of de strategie, oftewel hoe het eruit ziet, maar om wat er gedaan wordt. Lees hier het hele artikel. 

 ‘Amateurs talk strategy. Professionals talk logistics.’ -  Amerikaanse generaal Omar Bradley (1893-1981)

Ben je na het lezen van dit voorproefje nieuwsgierig geworden naar meer? Neem dan een kijkje op de opleidingspagina van de Opleiding Framing, geleid door Hans de Bruijn.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen