Ruud Welten over reizen en toerisme

Hoogleraar filosofie Ruud Welten schreef boek over reizen
Filosofie en reizen: Het ware leven is elders
Ruud Welten Studio Erasmus Podcast

Waarom reizen wel? Hoogleraar filosofie Ruud Welten schreef het boek ‘Het ware leven is elders’, over reizen en toerisme. 

Wat zijn de nadelen van toerisme? Waarom willen we altijd maar reizen, zelfs nu in coronatijd? “Toerisme is voor de meeste mensen een beetje een negatief woord. De helft van de mensen zegt: ik ben geen toerist, ik ben meer een reiziger. Dat zet ik altijd meteen opzij, want het is typisch wat alle toeristen vandaag zeggen, dus dát zijn toeristen. En dat is ook meteen het probleem van het toerisme.” Hoogleraar filosofie Ruud Welten schreef het boek ‘Het ware leven is elders’ over reizen en toerisme, en deelt in deze Studio Erasmus podcast zijn kritische blik op onze eeuwige wens om te reizen.  

Studio Erasmus - Ruud Welten over reizen en toerisme in coronatijd

Meer informatie

Lees ook het essay van Ruud Welten in de Groene Amsterdammer. Reizen is een modern middel tot identiteit, vooral als het oorden betreft waar geen toerist te bekennen is. Maar de massale angst om deel uit te maken van de massa is paradoxaal. Wat onderscheidt u werkelijk? Hetgeen u ontvlucht op uw reis.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen