Terugkijken Webinar: Verantwoord datagedreven werken

Opleiding Big data en Beleid

Het gebruik van data voor beleid en maatschappelijke opgaven biedt grote kansen.

De Interbestuurlijke Datastrategie onderstreept het belang van data, maar ook van het verantwoord gebruik ervan. Transparantie en eigenaarschap zijn nodig, bijvoorbeeld om uitleg te geven over hoe data en algoritmes worden gebruikt op de werkvloer. Dit webinar gaat concreet in op hoe verantwoord datagedreven werken er in de praktijk uitziet. Zowel voor de organisatie als voor de individuele medewerker. We combineren de laatste inzichten uit de wetenschap met ontwikkelingen uit de praktijk en gaan in gesprek met de deelnemers aan het webinar.

Dit webinar is in samenwerking met de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) georganiseerd. RADIO is eind 2017 opgezet om de kennis van ambtenaren op het gebied van digitalisering, informatievoorziening, ICT en innovatie te vergroten. Deze thema’s worden steeds belangrijker in het werk. Meer informatie: https://www.it-academieoverheid.nl/

Kijk nu het webinar Verantwoord datagedreven werken terug

 

Opleiding Datagedreven Beleid

Ben je na (het lezen over) dit webinar nieuwsgierig geworden naar wat er komt kijken bij het maken van datagedreven beleid? Ga dan naar de opleidingspagina Datagedreven beleid en bekijk wat je leert tijdens de opleiding. Je wilt bijvoorbeeld jouw gemeente veiliger maken en het aantal inbraken verminderen. In hoeverre kan data je hierbij helpen en hoe pak je dit aan? Waar moet je allemaal rekening mee houden: welke partijen moet je hierbij betrekken, waar liggen de kansen en de risico’s?

 

CV

Dr. Rebecca Moody
Dr. Rebecca Moody is assistant professor aan de Erasmus Universiteit met als onderzoeksfocus de link tussen technologie en data enerzijds en openbaar bestuur en beleid anderzijds. 

Christian Verhagen
Christian Verhagen is senior adviseur binnen de overheid op het vlak van data en kunstmatige intelligentie (AI). Hij is werkzaam voor Verdonck, Klooster & Associates en daarnaast verbonden aan The Data Management Association (DAMA). 

Meer informatie

Meer informatie over deze opleiding en de mogelijkheid tot inschrijven, vind je hier.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen