Hoe ga je van weerstand naar ontwerpstand
Aannames wegnemen en samen werken aan een gezamenlijk ontwerpdoel

"Zet nu eens je ontwerpstand aan en kom uit die weerstand"

De uitdaging van het toepassen van design thinking is vooral het inpassen van een designcultuur binnen een bestuurlijke omgeving. De opleiding Design Thinking in de Publieke Sector focust precies hierop: het overwinnen van weerstand binnen de overheid om een ontwerpstand aan te nemen. Kerndocent Alexander van Altena legt in deze video uit waarom voor deze aanpak is gekozen. 

In deze video vertelt Alexander van Altena waar de opleiding Design Thinking in de Publieke Sector precies over gaat. Kort samengevat is dit: aannames proberen weg te nemen, teruggaan naar waar het echt over gaat, een gezamenlijk ontwerpdoel maken en vervolgens (heel praktisch) aan dat ontwerpdoel werken in samenwerking met elkaar! 

Bekijk hier de video

Video Design thinking in het publieke domein Alexander van Altena

CV

 

Alexander van Altena studeerde Rechten in Leiden, Economie in Amsterdam en History and Philosophy of Science and Technology and History of Economic Thought aan de University of Notre Dame. Hij was onder meer Directeur Spoor bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en directeur bij ProRail. Tegenwoordig is hij partner van de Holland Branding Group en het World Design Forum.

Meer informatie