Docenten

Mieke Bouma

Mieke Bouma is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool Amsterdam en scenarioschrijver voor toneel-, film en televisie. Ze is oprichter en hoofddocent van de Storytelling Academy en begeleidt mensen en organisaties bij het vinden, vertellen van een goed verhaal. Zij publiceerde eerder: Storytelling in 12 stappen (inmiddels achtste druk), De held in je eigen verhaal en Waarom de heks in de oven verdween.

Walter van den Berg

Walter van den Berg heeft 3 romans gepubliceerd. Zijn tweede roman ' De Hondenkoning' stond op de longlist voor de Gouden Uil, zijn derde, ‘Van dode mannen win je niet,’ werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Zijn weblog, vandenb.com, bestaat al sinds 1999 en won drie keer een Dutch Bloggie voor 'best geschreven blog'. 

Joris van Casteren

Joris van Casteren is auteur van Lelystad (2008), dat onder meer werd genomineerd voor de Ako Literatuurprijs. Eerder verschenen van hem de reportagebundels Requiem voor een pitbull (2007) en De man die 2 1/2 jaar dood lag (2003). Zijn spraakmakende portretten van nog levende vergeten dichters en schrijvers publiceerde hij in In de schaduw van de Parnassus (2002) en Zeg mijn lezers dat ik doorschrijf (2006). In 2013 verscheen Het been in de IJssel, een meeslepende queeste naar de eigenaar een menselijk onderbeen dat in 2005 in de IJssel werd gevonden.

Wim de Jong

Wim de Jong is sinds 1980 in de schrijvende journalistiek actief, onder meer als oprichter en columnist van Volkskrant Magazine en kunstredacteur en tv-recensent van de Volkskrant. Hij schreef een tiental boeken, zoals het Handboek voor de Moderne Man, het Handboek verhalende journalistiek en de culinaire gidsen Tour d'Alain, Heerlijk Rotterdam en Stadskookboek Rotterdam. De Jong was verder zeven jaar als praktijkdocent verbonden aan de postacademische deeltijdopleiding journalistiek (PDOJ) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wim de Jong is daarnaast mede-oprichter van het succesvolle foodblog De Buik van Rotterdam en culinair recensent van NRC Handelsblad.

Linda Polman

Linda Polman is onderzoeksjournaliste, schrijfster en columniste en ze vertelt verhalen in het theaterprogramma “Echt Gebeurd” van Micha Wertheim en Paulien Cornelisse. Ze geeft ook masterclasses in o.a. journalistieke vaardigheden aan universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland. Linda publiceerde vijf boeken. “De Crisiskaravaan”, over de achterkant van internationale humanitaire hulpoperaties, werd in 10 talen vertaald. In haar meest recente boek, “Death Row Dollies”, vertelt ze de -soms hilarische- verhalen van Europese dames die liefdesrelaties beleven met terdoodveroordeelden in Texas, USA. Linda publiceerde o.m. in De Groene Amsterdammerde Volkskrant en NRC, maar ook in bijvoorbeeld Granta, Geo en The Guardian. Elke maand schrijft ze columns in Wordt Vervolgd van Amnesty en de Militaire Spectator.

Corona de Wert

Corona de Wert is trainer en adviseur in online communicatie. Ze studeerde Taal- en Literatuurwetenschap en Communicatiewetenschap. Vanuit haar communicatiebureau Dommel Communicatie werkt zij voor uiteenlopende opdrachtgevers in profit en non-profit organisaties. Dat levert haar dagelijks inspirerende en leerzame ervaringen waarmee ze haar professionele aanbod verrijkt. Voor de start van haar bedrijf - in 2000 - werkte ze in diverse communicatieadviesfuncties bij gemeente, provincie en rijksoverheid. Corona is co-auteur van het Handboek webredactie.

Aukelien Weverling

Aukelien Weverling is schrijver, columnist en journalist. In 2002 debuteerde ze met ‘Liever Gekust’, dat genomineerd werd voor de Geert Jan Lubberhuizenprijs. Haar tweede roman ‘Politiek Gevangene’ werd lovend onthaald en haar onlangs verschenen roman ‘Het Land’ werd genomineerd voor zowel de E. du Perronprijs als de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs. Naast het schrijven van romans publiceerde Aukelien columns in o.a. Starstyle, De Belgische Flair, Viva en NL20 en NRC Next.