Basisbegrippen Privaatrecht

Het programma Basisbegrippen privaatrecht is bij uitstek geschikt voor mensen die een periode niet meer met het privaatrecht gewerkt hebben en weer terug willen in de praktijk van het privaatrecht.  Niet alleen wordt uw kennis van de basis van het privaatrecht opgefrist, uw kennis wordt eveneens geactualiseerd. 

Na een dag inleiding privaatrecht, waarbij u weer thuis raakt in de systematiek van het BW en de basisbegrippen van het vermogensrecht, wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan het goederen- en insolventierecht, het contractenrecht inclusief algemene voorwaarden en onrechtmatige daad en schade. Na deze basis volgt een dag proces-en bewijsrecht als sluitstuk van het materi­ële recht. Ook het ondernemingsrecht, het familie-en erfrecht en het arbeidsrecht spelen in de dagelijkse praktijk een belangrijke rol. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ook deze onderdelen van het privaatrecht in het programma op te nemen. 

Na afronding van het programma staat u zekerder in uw schoenen en bent u klaar voor een volgende stap in de rechtspraktijk.  

Startdatum Het programma Basisbegrippen privaatrecht wordt het komende studiejaar niet aangeboden. De datums van een volgend programma worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. 
Locatie De bijeenkomsten vinden plaats op complex Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam
Bijeenkomsten Dit programma bestaat uit 10 bijeenkomsten gevolgd door een slotcasus

Blijf de concurrentie een stap voor

Moet u als advocaat bloggen? Ja! De markt beweegt zich steeds meer op het internet. In een branche die steeds meer concurrentie krijgt is dat de plek waar u nieuwe business genereert. Advocatenkantoren moeten zich daarom meer online profileren. Daar zit de voorsprong, want 90% van de kantoren heeft z’n marktbewerking hierop niet of nauwelijks aangepast. Laat zien wie u bent, vertel het verhaal van uw kantoor, maak het persoonlijk en zorg dat de beoogde doelgroep zich in uw verhaal herkent.

Schrijf u nu in voor de online Masterclass Bloggen