Sociale Innovatie en Transformatie

Burgers en sociaal ondernemers nemen een steeds actievere rol in het ‘zelf-organiseren’ van diensten en producten. In allerlei domeinen waaronder de gezondheidszorg, onderwijs, voedselvoorziening, huizenbouw en energievoorziening nemen burgers en ondernemers het heft in eigen handen. Hierbij wordt vaak gebruik gebruikt van specifieke juridische constructies en economische modellen, zoals bijv. crowdfunding, collectief particulier opdrachtgeverschap, coöperatieve verenigingen en lokale ruildiensten. Overheden en bedrijven zoeken manieren om met dit soort ontwikkelingen om te gaan. De Masterclass Sociale Innovatie en Transformatie geeft inzicht in deze maatschappelijke innovatie ‘van onderaf’, biedt een overzicht van verschillende vormen van sociaal ondernemerschap en actief burgerschap en geeft handvatten om hier op een constructieve manier op in te spelen.

Na het volgen van de masterclass:

  • Krijgt u tools en kaders mee hoe burgerinitiatieven aangemoedigd en geborgd kunnen worden;
  • Krijgt u meer inzicht in de initiatieven die op dit moment spelen en weet u beter in te spelen op de proactieve samenleving en nieuwe vormen van participatie en organisatie zoals sociaal ondernemerschap, actief burgerschap en participatieve samenwerking.
Startdatum De Masterclass Sociale Innovatie en Transformatie gaat op dinsdag 6 februari 2018 van start. Bekijk alle datums
Locatie De bijeenkomsten vinden deels plaats in de directe nabijheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam en op een aantal n.n.t.b.' uitdagende' locaties in Rotterdam.
Bijeenkomsten 6 bijeenkomsten
Prijs € 4.350,- (voorjaar 2018)

 

Partner


Overtuig uw online lezers

Uw website is tegenwoordig uw belangrijkste uithangbord. Dan moeten de teksten op uw site wel in orde zijn. Schrijven voor het web kent zo z’n eigen wetten: kort, informatief en activerend. Iedereen weet dat het moet. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Wat zijn de regels waaraan je je moet houden? En welke tools staan u als schrijver ter beschikking?

Volg de online Masterclass Schrijven voor het Web.