Masterclass Strategisch Gedrag

Rommelen met informatie, free riding, lekken, bluffen, ja-zeggen-neen-doen. Allemaal voorbeelden van strategisch gedrag. Dit soort gedrag komt overal voor, in allerlei processen, in allerlei gradaties en op alle niveaus. De 1-daagse Masterclass Strategisch Gedrag leert u hoe u strategisch gedrag kunt herkennen en hoe u het effectief kunt inzetten in processen.

De Masterclass Strategisch Gedrag is interessant voor een ieder die opereert in netwerken waarin personen en organisaties actief zijn, die afhankelijk zijn van elkaar om succesvol te zijn, maar waar samenwerking toch niet vanzelfsprekend is. Strategisch gedrag is relevant voor de private sector, de publieke sector en in de semi-publieke sector. Het speelt tussen organisaties maar ook in organisaties tussen personen. 

U kunt nog zo bedreven zijn in procesmanagement, u blijft afhankelijk van de gedragingen van de andere spelers in deze besluitvormingsprocessen. En ook deze spelers zullen zich strategisch gedragen, d.w.z. ze zijn niet altijd coöperatief en zijn niet altijd transparant. Integendeel.

Het behoeft geen toelichting dat dit gedrag processen kan verstoren. Het kan vertrouwen ondermijnen en samenwerking onder druk zetten. Anderzijds: iedereen gedraagt zich wel eens strategisch en toch blijft procesmanagement effectief. Sterker nog: een beetje strategisch gedrag is vaak onmisbaar om iets voor elkaar te krijgen. Strategisch gedrag kan en is onmisbaar om processen succesvol te doen zijn!

De masterclass heeft het karakter van een interactief gesprek. Deelnemers brengen hun eigen cases in en geven hun eigen overwegingen. Collega-deelnemers en de docent reageren hierop. De docent weeft in deze discussie klein blokjes ‘college’ in, waarin lichtvoetig enkele bruikbare noties uit de theorie worden samengevat en gepresenteerd. Deze noties worden gelardeerd met vele voorbeelden uit de wereld van het bestuur, de internationale politiek en het alledaagse leven. Hiernaast zijn er cases in de vorm van groepsopdrachten.

Startdatum

De Masterclasss Strategisch Gedrag vindt plaats op 1 december 2017

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam of op een externe locatie in de directe nabijheid van de universiteit.

Bijeenkomsten

De 1-daagse Masterclass Strategisch gedrag is van 09.30 tot 17.00 uur

Prijs

€ 875,- (Erasmus Academie is vrijgesteld van btw)