Masterclass Datajournalistiek

Diep weggestopt in cijfers en documenten zit soms een verhaal. Maar hoe vind je die ene parel?

Deze praktische cursus datajournalistiek voor beginners houd je overeind in een zee aan informatie. Je leert de beste trucs om zelf gegevens te vinden, ze te verwerken en ze aan te passen aan je publicatie.

Je hoeft geen cijfergeleerde te zijn of veel van Excel te weten. Je mag zelfs ronduit een hekel hebben aan cijfers. Je leert in twee dagen alleen dingen die je ook daadwerkelijk kunt toepassen. Doel is dat je geen enkele angst meer hebt voor een berg met data en dat je weet hoe je deze moet beklimmen. Ook weet je na afloop precies op welke momenten cijfers ‘spannend’ zijn en wanneer niet, leer je de belangrijkste Excel-commando’s en kun je een kaartje maken. Je ontwikkelt de vaardigheden om uit big data een verhaal te halen.

Werk met cijfers, vind cijfers, verwerk cijfers.

Startdatum De Masterclass Datajournalistiek vindt plaats op 15 en 16 maart 2018.
Locatie De bijeenkomsten vinden plaats op complex Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam
Bijeenkomsten Deze Masterclass bestaat uit 2 bijeenkomsten
Prijs € 795,- 

 


Beïnvloeden via Bloggen 

Moet u als journalist bloggen? Zeker! Maak de wereld deelgenoot van uw werk en van ontwikkelingen op uw vakgebied. In voor leken verstaanbare taal. Profileer uzelf en uw vakgroep door aanwezig te zijn op verschillende media. En merk dat het niet alleen nuttig, maar ook heel leuk is om te doen! Volg de online Masterclass Bloggen