Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ)

Met de Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) leiden we je in 8 maanden op tot een volwaardig dagbladjournalist. Je leert met deze intensieve, journalistieke opleiding alle praktische en theoretische vaardigheden die je nodig hebt op een krantenredactie. Praktijkervaring doe je op tijdens een gegarandeerde stage bij een landelijk dagblad. Ben je een afgestudeerd academicus en wil je niets liever dan werken als dagbladjournalist? Dan is de PDOJ écht iets voor jou.

Opbouw van de opleiding

De PDOJ bestaat uit twee delen:

  • 5 maanden practicum en hoorcolleges op deeltijdbasis (3 dagen per week, ma-wo)
  • 3 maanden stage bij een dagblad op fulltimebasis

Wil je deelnemen aan de deeltijdopleiding journalistiek? Schrijf je direct in.

Wil je meer weten over deze opleiding? Lees meer over de inhoud van de PDOJ of vraag de factsheet aan.

 

Startdatum De PDOJ gaat op 8 januari 2018 van start
Locatie De bijeenkomsten vinden plaats op complex Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam
Bijeenkomsten De bijeenkomsten zijn verdeeld over 8 maanden, waarvan 3 maanden stage
Prijs € 3.595,-

Partners
    

Trouw   Het Parool  
 

     AD

 

Waarom een opleiding aan de Erasmus Academie?

Onze opleidingen komen tot stand in samenwerking met experts uit de wetenschap en de (beroeps)praktijk. Wij bieden je unieke leerervaringen, die wetenschap en praktijk met elkaar verbinden. Met een parttime PDOJ opleiding van Erasmus Academie krijg je nieuwe inzichten en leer je nieuwe vaardigheden. Deze kennis stimuleert je in je carrière als (dagblad)journalist en persoonlijke ontwikkeling, en draagt bij aan de innovatiekracht van organisaties. Kortom: het is kennis die verdiept.

Benieuwd naar de ervaring van anderen?

Esther Kooymans:
"Na jarenlang dikke boeken doorworstelen, is de PDOJ een verademing! Want dat is nieuws zoeken, op pad gaan en een krant maken. Doen, fouten maken en daarvan leren is de "PDOJ-methode". Die methode houdt ook in dat je niet bang moet zijn voor bikkelharde kritiek, want die krijg je beslist. Reportages, interviews, columns en recensies schrijven, je leert het allemaal. Net als werken met een deadline. Het leuke is dat naast leren schrijven, mijn algemene kennis enorm is toegenomen. Want je praat met mensen, gaat naar plekken waar je normaal niet komt en spit de kranten door!"

Lees meer referenties over de PDOJ.


Verleid uw publiek

Een goed verhaal goed vertellen. Dat is niet vanzelfsprekend. Vaak blijft het steken in goede bedoelingen en een betoog. Terwijl het zoveel beter kan. Met hulpmiddelen die iedereen kan leren. Of het nu gaat om een verhaal dat u zelf houdt of waarvan u de tekst voor een andere schrijft. Met een paar duidelijke tips weet u uw publiek voor u te winnen.

 Volg de online Masterclass speechwriting