Erasmus Academie kiest voor Leven Lang Leren
Kenniscreatie op het snijvlak van wetenschap, werk en samenleving

Erasmus Academie: Missie & Visie

Onderwijs is een onmisbare voorwaarde voor onze samenleving. Onze economie is ervan afhankelijk, maar ook onze sociale en politieke waarden en instituties. Dat wordt steeds duidelijker.

Onderwijs is daarom meer dan leren alleen. Onderwijs is er ook om te activeren en uit te dagen. Onderwijs inspireert en innoveert. Onderwijs leert mensen kritisch nadenken. Jong en oud!

Daarom kiest Erasmus Academie voor leven lang leren: van opleidingen voor professionals tot verdiepende cursussen voor een breed publiek.

Visie

In een wereld die zo snel verandert, is jezelf je leven lang blijven ontwikkelen, voor iedereen, geen luxe, maar noodzaak:

• Het zorgt ervoor dat als je werkt, je permanent de kennis en vaardigheden bezit die je nodig hebt;
  • Dat organisaties wendbaar en weerbaar zijn en blijven;
  • Dat maatschappelijke samenhang gegarandeerd is;
  • Dat je als individu grip houdt op een wereld die altijd in beweging is;
  • En dat je dit kunt doen op de tijd en plaats die jou het beste uitkomen.

Missie

Erasmus Academie creëert maatschappelijke impact met 'Rotterdams' onderwijs dat een schakel is tussen wetenschap (universiteit), werkpraktijk (markt) en samenleving (sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen).

Met een veelzijdig, academisch onderwijsaanbod, gericht op professionele- en persoonlijke ontwikkeling (kennis, inzichten, vaardigheden), draagt Erasmus Academie bij aan economische en maatschappelijke vooruitgang en individuele groei, in Rotterdam en daarbuiten.

Ad Hofstede,
Directeur Erasmus Academie

Ad Hofstede, directeur Erasmus Academie

+31 (0)10 4082090