Studeer filosofie in uw eigen tempo
Volg losse vakken van de bacheloropleiding Wijsbegeerte

Studeer filosofie aan de Erasmus Universiteit

In samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam biedt Erasmus Academie u de mogelijkheid om losse vakken van de bacheloropleiding filosofie te volgen. Deze opleiding is in 2017 door de Keuzegids Universiteiten bekroond met het predikaat TOP-opleiding.

Studeer overdag of in de avonduren

Heeft u altijd al filosofie willen studeren, maar is dit lastig te combineren met uw werk of gezin? Of vraagt u zich af of filosofie iets voor u is? Erasmus Academie biedt zowel overdag als ‘s avonds cursussen aan. U kunt losse cursussen volgen en zelfs uw gehele bachelor behalen. Een cursus duurt 5 weken en bestaat uit minimaal vijf hoorcolleges. Het volgen van losse cursussen filosofie is een korte en intensieve manier om u in de filosofie te verdiepen.

Filosofie...

• Vergroot uw algemene ontwikkeling
  • Verbeter uw argumentatievaardigheden
  • Vergroot uw probleemoplossend vermogen
  • Verbeter uw spreek- en schrijfvaardigheid

Het onderwijs

Actuele maatschappelijk vraagstukken staan centraal. Denk aan vragen als: ‘Kunnen robots mensen vervangen?’ en ‘Is democratie de beste staatsvorm?’. De vakken worden in het Nederlands of in het Engels gegeven. De cursussen filosofie zijn verdeeld over vier thema’s:

1. Theoretische filosofie: richt zich op de vraag ‘Wat kan ik weten?’. De analytische en logicavakken vallen binnen dit thema.
2. Praktische filosofie: behandelt ethische en morele vraagstukken als ‘Hoe moet ik handelen?’
3. Geschiedenis van de wijsbegeerte: hoe dachten mensen vroeger en hoe denken ze nu?
4. Filosofie van mens en cultuur: bestudeert de relatie tussen mens en omgeving.

Actuele cursusaanbod

Voor onderstaande cursussen kunt u zich dit collegejaar nog inschrijven:

Theoretische filosofie

FW-TF2000Mogelijke Werelden IIB2Start 7 juni 2018

Praktische filosofie

FW-PF1008BMoral, Social and Political Philosophy IIB1Start 5 juni 2018

Geschiedenis van de wijsbegeerte

FW-HIS1017BNegentiende eeuw II: van Kant tot neokantianismeB1Start 4 juni 2018

Filosofie van Mens en Cultuur

FW-FMC2009AestheticsB3Start 5 juni 2018

Kosten en inschrijving

De prijs per cursus bedraagt €251,25, incl. tentamen en een hertentamen. U betaalt eenmalig €40 registratiekosten.U kunt het hele jaar door starten.

Vragen over de opleiding of de inschrijfprocedure? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen Erasmus Academie