Studeer filosofie in uw eigen tempo
Volg losse vakken van de bacheloropleiding Filosofie

Studeer filosofie aan de Erasmus Universiteit

In samenwerking met de Erasmus School of Philosophy biedt Erasmus Academie u de mogelijkheid om losse vakken van de bacheloropleiding filosofie te volgen. Deze opleiding is in 2018 door de Keuzegids Universiteiten bekroond met het predikaat TOP-opleiding. Het aanbod voor 2019-2020 zal vanaf medio juli 2019 beschikbaar zijn. U kunt op de hoogte worden gehouden door u aan te melden via de button.

Studeer overdag of in de avonduren

Heeft u altijd al filosofie willen studeren, maar is dit lastig te combineren met uw werk of gezin? Of vraagt u zich af of filosofie iets voor u is? Erasmus Academie biedt zowel overdag als ‘s avonds cursussen aan. U kunt losse cursussen volgen en zelfs uw gehele bachelor behalen. Een cursus duurt 5 weken en bestaat uit minimaal vijf hoorcolleges. Het volgen van losse cursussen filosofie is een korte en intensieve manier om u in de filosofie te verdiepen.

Filosofie...

  • Vergroot uw algemene ontwikkeling
  • Verbeter uw argumentatievaardigheden
  • Vergroot uw probleemoplossend vermogen
  • Verbeter uw spreek- en schrijfvaardigheid

Het onderwijs

Actuele maatschappelijk vraagstukken staan centraal. Denk aan vragen als: ‘Kunnen robots mensen vervangen?’ en ‘Is democratie de beste staatsvorm?’. De vakken worden in het Nederlands of in het Engels gegeven. De cursussen filosofie zijn verdeeld over vier thema’s: 

1. Theoretische filosofie: richt zich op de vraag ‘Wat kan ik weten?’. De analytische en logicavakken vallen binnen dit thema.
2. Praktische filosofie: behandelt ethische en morele vraagstukken als ‘Hoe moet ik handelen?’
3. Geschiedenis van de filosofie: hoe dachten mensen vroeger en hoe denken ze nu? 
4. Filosofie van mens en cultuur: bestudeert de relatie tussen mens en omgeving.

Cursusaanbod 2018-2019 per thema

Bachelordiploma behalen?

Als u losse filosofiecursussen volgt komt u niet automatisch in aanmerking voor het behalen van een bachelordiploma. Om uw bachelor te behalen moet u zich inschrijven als bachelor student. Dat kan alleen met de september instroom. Ook moet u aan de wettelijke eisen voldoen. De eisen en praktische informatie is te vinden op de facultaire website.

Kosten en inschrijving

De prijs per cursus bedraagt €285 incl. tentamen en een hertentamen. U betaalt jaarlijks eenmalig €40 registratiekosten.U kunt het hele jaar door starten. 

Neem bij vragen contact op met Miranda Smit, Adviseur opleidingen

E-mailadres
Telefoon
010-408 8687
Kamer
M6.13
Adres

Burgemeester Oudlaan 50
3062PARotterdam
Nederland