Studeer filosofie in uw eigen tempo
Volg losse vakken van de bacheloropleiding Wijsbegeerte

Studeer filosofie aan de Erasmus Universiteit

Current facets (Pre-Master)

In samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam biedt Erasmus Academie u de mogelijkheid om losse vakken van de bacheloropleiding filosofie te volgen. Deze opleiding is in 2018 door de Keuzegids Universiteiten bekroond met het predikaat TOP-opleiding.

Studeer overdag of in de avonduren

Heeft u altijd al filosofie willen studeren, maar is dit lastig te combineren met uw werk of gezin? Of vraagt u zich af of filosofie iets voor u is? Erasmus Academie biedt zowel overdag als ‘s avonds cursussen aan. U kunt losse cursussen volgen en zelfs uw gehele bachelor behalen. Een cursus duurt 5 weken en bestaat uit minimaal vijf hoorcolleges. Het volgen van losse cursussen filosofie is een korte en intensieve manier om u in de filosofie te verdiepen.

Filosofie...

• Vergroot uw algemene ontwikkeling
  • Verbeter uw argumentatievaardigheden
  • Vergroot uw probleemoplossend vermogen
  • Verbeter uw spreek- en schrijfvaardigheid

Het onderwijs

Actuele maatschappelijk vraagstukken staan centraal. Denk aan vragen als: ‘Kunnen robots mensen vervangen?’ en ‘Is democratie de beste staatsvorm?’. De vakken worden in het Nederlands of in het Engels gegeven. De cursussen filosofie zijn verdeeld over vier thema’s:

1. Theoretische filosofie: richt zich op de vraag ‘Wat kan ik weten?’. De analytische en logicavakken vallen binnen dit thema.
2. Praktische filosofie: behandelt ethische en morele vraagstukken als ‘Hoe moet ik handelen?’
3. Geschiedenis van de wijsbegeerte: hoe dachten mensen vroeger en hoe denken ze nu?
4. Filosofie van mens en cultuur: bestudeert de relatie tussen mens en omgeving.

Cursusaanbod 2018-2019 per thema

Kosten en inschrijving

De prijs per cursus bedraagt €285 incl. tentamen en een hertentamen. U betaalt jaarlijks eenmalig €40 registratiekosten.U kunt het hele jaar door starten.

Vragen over de opleiding of de inschrijfprocedure? Neem contact op met Esther van den Heuvel, Adviseur opleidingen

Kamer
M6.13