Jarron Kamphorst over de PDOJ

Ik verwachtte en vond een Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit.

Jarron Kamphorst

student PDOJ

Expertise

Kamphorst kwam voor de PDOJ terug uit Barcelona, waar hij tweeëneenhalf jaar woonde na zijn studie internationale betrekkingen. “De PDOJ leek me een goede opleiding omdat je er na je studie aan begint. Zo kun je vanuit een eigen expertise journalist worden. In onze groep zitten mensen met allerlei verschillende studie-achtergronden, interesses en leeftijden.”

Correspondent

Zijn internationale expertise zou Kamphorst inderdaad als journalist graag in de praktijk brengen. “Ik wil heel graag correspondent worden, het liefst in Rusland of Zuid- of Oost-Europa. Daarvoor lijkt het me nuttig om ervaring op te doen op een redactie.”

Geen 9 tot 5

Ook wil de student genoeg leren om als freelancer aan de slag te kunnen. “Ik houd van de vrijheid, het onverwachte. Ik ben geen negen tot vijf type. Het zou perfect zijn als ik kan rondkomen als freelancer in het buitenland.” Tijdens zijn studie leerde Kamphorst alvast Italiaans en Spaans spreken. Zolang hij zich kan herinneren, schrijft hij al proza.

Niet lullen maar poetsen

“Bij de PDOJ leer ik veel produceren. Ik maak stukken echt af: een artikel ontploft nu wat minder snel onder mijn handen. Ik had een Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit bij de opleiding verwacht en die is er ook echt. We leren aanpakken, niet alleen wat produceren betreft, maar ook in het op mensen afstappen en het vinden van nieuws. Dat laatste is moeilijker dan het lijkt. Je kunt niet zomaar andere kranten nadoen.”

Vergelijk @count opleiding

• @title