Myrel Morskate over de PDOJ

Ik word voor het eerst in mijn leven uitgedaagd.

Myrel Morskate

student PDOJ

Iets kleins in de samenleving
“Als iets kleins me opvalt in de samenleving, kijk ik graag naar wat dat betekent. Staat het voor een trend? Is er iets meer aan de hand? Daar zou ik me graag als journalist mee bezighouden.” Maar wat voor journalist Morskate in de praktijk gaat worden, daar moet ze nog achter komen. “Ik wil mezelf niet beperken.”

Houvast
Deze ontdekkingstocht is ook de drijfveer van de 31-jarige. “Ik hoop vooral dat ik na afloop van de opleiding heb ontdekt wat voor journalist ik ben, wat ik kan en waar ik terecht kan komen.” Na haar studies psychologie en bedrijfskunde werkte Morskate in marketing en communicatie. Ze vond dat maar ‘kort interessant’. Ook werkte ze een jaar als freelancer. Ze schreef onder andere artikelen voor Trouw. “Maar ik had als beginner geen houvast in de journalistiek en kwam er niet tussen. De PDOJ biedt een ingang naar de echte wereld.”

Beslissen en afmaken
“Ik heb de neiging om veel na te denken en te analyseren. Bij de PDOJ is het beslissen, afmaken en door met het volgende onderwerp. Zo bereidt de opleiding je voor op de praktijk. Ik leer steeds meer hoe ik een echte verslaggever word. Ik bewonder de artikelen van The Atlantic, maar ik wil niet alleen beschouwend kunnen schrijven.”

Team
Naast praktische houvast hoopt de studente op mooie contacten. “Je maakt het intens samen mee als groep. Gisteravond zat ik nog urenlang met een medestudent te wachten op het gemeentehuis in Rotterdam om raadsleden te kunnen interviewen. Het lijkt me heel mooi om op een redactie als team samen te werken, of om met medestudenten een artikel te schrijven. We versterken elkaar in de groep.”

Vergelijk @count opleiding

• @title