Navin Bhagwat over de PDOJ

Door de adrenalinestoot als er plotseling iets gebeurt, ben ik echt een nieuwsman geworden.

Navin Bhagwat

journalist en PDOJ alumnus

Klikbare koppen
Bhagwat is een journalist van de huidige tijd. Voor de websites van het AD en RTL schrijft hij nieuwsberichten en human interest verhalen. “Online heb ik de vrijheid om zelf de meest klikbare koppen te bedenken en foto’s bij het nieuws uit te zoeken. Ik vind de interactie met lezers leuk. Daarnaast kan ik aan de statistieken precies zien wat werkt en wat niet. De onlinewereld ontwikkelt zich snel.”

Liveblog
Tijdens zijn PDOJ-stage kwam de journalist op de onlineredactie van het AD terecht. “Ik nam me meteen voor om alles over schrijven voor het web te leren. Je bent omgeven door ervaren mensen tijdens je stage, dus grijp die kans aan om ze alles te vragen. Zo vroeg ik of ik een liveblog mocht bijhouden tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Initiatief loont.” Na de zomer bleef de journalist freelancen voor het medium en blogde hij onder meer over de aanslagen in Berlijn en Barcelona.

Bijzondere hobby’s
“Web-onderwerpen zijn toegankelijker en lichtvoetiger dan veel thema's die in de krant komen.” Kleine onderwerpen spreken Bhagwat altijd al aan. “Ik houd van de verhalen die aandacht hebben voor mensen voor wie anders niet zoveel aandacht is. Denk aan minderheden, of mensen met bijzondere hobby’s. Bij de PDOJ leer je om je onderwerpen klein te houden, zodat verhalen menselijk blijven en je niet verdwaalt in een stuk.” 

Borrels
Bhagwat deinst er niet meer voor terug om snel een nieuwsbericht in elkaar te draaien. Bij een weekend- of avonddienst zit hij soms alleen, of met eén andere collega op de redactie. “Het is de beste manier om snel goed te leren schrijven. Daarnaast is er bij het AD doorgaans heel veel ruimte voor overleg. En gelukkig ook voor borrels.”

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen